Egan Bernal este liderul absolut al celor de la Ineos, mai ales după neconvocarea lui Chris Froome și Geraint Thomas, dar va avea o misiune extrem de dificilă în a-și apăra titlul câștigat anul trecut.
Columbianul a acuzat și câteva probleme medicale la spate, care l-au determinat să se retragă din Criteriul Dauphine, dar acum se simte mai bine, deși încă resimte dureri: "Mă simt mult mai bine. Mă mai doare puțin spatele, dar ca să fiu sincer sunt mult mai bine decât eram la sfârșitul Criteriului Dauphine. Starea mea se îmbunătățește și sper ca acest lucru să continue pe tot parcursul Turului Franței."
În mod evident, la această ediție toți ochii vor fi ațintiți asupra duelului dintre Ineos și Jumbo Visma, cele mai puternice echipe din pluton. Niciodată în ultimii ani Ineos nu a avut un adversar atât de puternic, dar acest lucru poate fi și unul benefic pentru echipa britanică. Ineos nu va mai trebui să suporte singură povara controlării etapelor și asta reprezintă un mare avantaj.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
https://i.eurosport.com/2020/08/28/2873171.jpg

Bernal: "Jumbo Visma trebuie să-și asume partea lor de responsabilitate"

Bernal recunoaște că cei de la Jumbo Visma sunt foarte puternici, dar acest lucru nu face altceva decât să îl motiveze și mai tare: "Sunt foarte buni, este o echipă mare. Primoz (Proglic) a fost probabil cel mai puternic din ultimele săptămâni. Zbura pe bicicletă și va fi unul dintre favoriți, dar nu trebuie să-l uităm pe Tom Dumoulin care este și el foarte tare. Este bine să avem în față o echipă de nivel înalt, ne crește motivația și creează emulații. Putem împărtăși responsabilitățile cu ei și nu va trebui să controlăm cursa pe cont propriu. Ei vor trebui să își asume partea de responsabilitate."
În ceea ce privește traseul din acest an din Turul Franței, Bernal crede că este foarte potrivit pentru cățărători, dar și complet în același timp: "Este un tur bun pentru cățărători. Vom lupta până în ultimul moment la contratimpul de la Planche Des Belles Filles, cu o zi înainte de sosirea la Paris. Traseul este greu, dar complet și nu va fi necesar doar să fiu vigilent în etapele la munte."
Ciclism
Primoz Roglic și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! Șefii echipei au planuri mari cu slovenul
22/12/2021 LA 16:22
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31