Rohan Dennis a trecut primul linia de sosire când echipa BMC și-a încheiat parcursul de 13.7km în cel mai bun timp al zilei, 15 minute și 58 de secunde. Australianul va purta tricoul roșu de lider al clasamentului general duminică, când Turul Spaniei continuă în Franța cu etape dintre Nimes și Gruissan.
Echipa Quick-Step a încheiat etapa de debut cu cel de-al doilea cel mai bun timp, iar Team Sunweb s-a aflat la egalitate cu aceasta, în timp ce Team Sky, echipa favoritului Chris Froome, a completat traseul cu 9 secunde mai lent decât cei de la BMC. Froome este astfel ciclistul care stă cel mai bine în clasamentul general dintre marii favoriți, Vincenzo Nibali, Alberto Contador sau Fabio Aru pierzând peste 20 de secunde în raport cu britanicul.
Mai mulți rutieri au căzut pe parcursul care a inclus și o cățărare repertoriată în urma căreia tricoul alb cu buline albastre i-a revenit lui Nicolas Roche. Tot un rutier de la echipa BMC, Daniel Oss, a fost declarat cel mai combativ al zilei, iar tricoul pe puncte va fi acordat abia la capătul zilei a doua de concurs.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Etapa de duminică este una dintre puținele dedicate sprinterilor – 203.4km plați, pe coasta de sud a Franței. Un sprint intermediar este programat la scurt timp înaintea sosirii la care printre favoriți se vor număra John Degenkolb, Sacha Modolo, Matteo Trentin sau Magnus Cort Nielsen.
Etapa a 2-a din Turul Spaniei poate fi văzută LIVE pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD începând cu ora 15:35 și este disponibilă și pe Eurosport Player.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02