Pornit în evadare la începutul unei zile care a adus primul final în cățărare al ediției centenare a Giro, Polanc s-a desprins de cei patru colegi ai săi și a reușit să facă față de unul singur în frunte, în timp ce grupul principalilor favoriți a încheiat la 29 secunde în urmă.
La capătul unei etape de 181 km, cățărarea de pe vulcanul Etna nu a produs scânteile la care unii s-ar fi așteptat. Un grup de aproximativ douăzeci de cicliști a încheiat la aproape jumătate de minut de câștigătorul Polanc, cu Ilnur Zakarin atacând pe ultimele pante pentru a termina al doilea și a câștiga 10 secunde față de favoriți pe șosea.
Geraint Thomas a trecut linia de sosire al treilea, în fața lui Thibaut Pinot. Principalii favoriți la câștigarea turului, Vincenzo Nibali și Nairo Quintana, au încheiat etapa împreună în grup. Rutierul echipei Bahrain-Merida a încercat un atac pe cățărarea finală, dar acesta nu s-a materializat. Nibali a rămas, în schimb, fără un coechipier după etapa de pe Etna – Javier Moreno a fost expulzat de organizatori din tur după un incident în care l-a îmbrâncit pe Diego Rosa.
Tour de France
Turul Franței 2023 va începe de la Bilbao! Va fi a 2-a oară când Țara Bascilor va găzdui startul
ACUM 20 ORE
Jacques Janse Van Rensburg a câștigat prima cățărare repertoriată a zilei, iar Pavel Brutt a trecut primul la cele două sprinturi intermediare programate. Ambii au făcut parte din evadarea care i-a mai conținut pe Eugenio Alafaci și pe câștigătorul Polanc.
Slovenul a trecut în fruntea clasamentului cățărătorilor grație victoriei sale, urmând să poarte tricoul albastru. Andre Greipel și-a apărat cu succes tricoul rezervat clasamentului pe puncte, iar tricourile roz și alb au fost preluate de Bob Jungels de la coechipierul său, Fernando Gaviria.
Jungels a trecut linia de sosire în grupul favoriților și are un avans de 6 secunde în clasamentul general în fața lui Thomas, care a obținut secunde de bonificație pe Etna. La 10 secunde în urma liderului se află acum un grup de unsprezece rutieri care-i conține, printre alții, pe Adam Yates, Tom Dumoulin, Bauke Mollema, Mikel Landa, Pinot, Nibali și Quintana.
După patru etape desfășurate în Sardinia și Sicilia, cicliștii vor continua turul cu o ultimă etapă desfășurată pe cea de-a doua insulă înainte de trecerea pe continent. Este una relativ scurtă, de 159 km, de la Pedara la Messina. Sprinterii sunt așteptați să poarte o nouă luptă în orașul natal al lui Nibali.
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
25/01/2022 LA 12:33
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
24/01/2022 LA 18:01