Ciclism

Buchmann surprinde: "Nu e imposibil, de ce nu aș câștiga Turul Franței?"

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Emanuel Buchmann vine după un 2019 extrem de consistent

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
18/06/2020 la 12:31

Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) și-a prezentat planurile ambițioase pentru Turul Franței. Deși concurența din 2020 va fi mai puternică decât oricând, germanul de 27 de ani visează să ajungă în galben la Paris.

Anul 2019 a fost unul de vis pentru Buchmann, care a reușit podium la general în Turul Țării Bascilor și în Dauphine, înainte de a veni în Turul Franței și a impresiona la cel mai înalt nivel. Germanul a terminat Le Tour anul trecut pe 4, la 1 minut și 56 de secunde de Egan Bernal, și la 25 de secunde de un loc pe podium.

Ca atare, așteptările liderului Bora sunt ridicate pentru cursa din acest an, care va avea loc între 29 august și 20 septembrie, în direct pe Eurosport.

Ciclism

Fantastic: Mathieu van der Poel ar putea veni în Turul Sibiului

IERI LA 10:14

Deși admite că Ineos (care va veni cu Bernal, Froome și Geraint Thomas) și Jumbo-Visma (care va alinia o echipă stelară, cu Tom Dumoulin, Primoz Roglic și Steven Kruijswijk) sunt favorite, Buchmann are încredere în propriile forțe și în echipa sa. Bora dispune de cățărători redutabili - Patrick Konrad, Rafal Majka, Gregor Muhlberger sau Felix Grosschartner -, astfel că rutierul german este plin de încredere.

"Nu e imposibil, de ce nu aș câștiga Turul Franței?", a fost replica lui Buchmann pentru Cycling News, când a fost întrebat dacă speră la tricoul galben în Marea Buclă.

"Cred că Ineos și Jumbo Visma au cele mai puternice echipe și mă aștept ca ele să seteze tempoul cursei. Dar și noi avem o echipă puternică în munți și, când toți suntem în formă, putem să facem lucruri importante. În acest an, va fi un duel extrem de echilibrat, vor veni mulți rutieri care vor să câștige. Dar va trebui să începi Le Tour în formă bună, apoi să fii ferit de căzături și să nu te îmbolnăvești. Nu toți vor termina Turul Franței așa cum speră sau așa cum se așteaptă în acest moment", a mai spus rutierul de 27 de ani.

Buchmann, cu puține curse în picioare înainte de Turul Franței

Înainte de Le Tour, Buchmann va merge doar în Dauphine, astfel că la startul competiției de la finalul lui august va avea doar 11 zile de cursă în picioare.

Mulți văd asta ca pe un dezavantaj, dar neamțul a dezvăluit că organismul său reacționează diferit față de alți cicliști: antrenamentele sunt suficiente, simțindu-se extrem de proaspăt.

Buchmann se pregătește în acest moment în Austria, urmând în curând să meargă într-un cantonament la altitudine, de 8 zile, în Livigno.

"Cred că nu e o problemă foarte mare că m-am antrenat acasă. Sunt la un nivel bun, m-am pregătit serios de când s-a întrerupt sezonul și acum încep să îmi construiesc forma pentru Turul Franței. Nu consider că am nevoie de multe curse pentru a fi într-o formă maximă. De obicei, am observat că dau cel mai bun randament când vin după o perioadă lungă de antrenamente, nu după curse. Anul trecut am avut 5-6 săptămâni de pauză de la curse și m-am simțit excelent când am revenit în competiții", a concluzionat germanul.

Tour de France

Bernal a spus cum stau, de fapt, lucrurile între el și Froome în cadrul echipei Ineos

IERI LA 15:25
Ciclism

Julien Bernard a câștigat etapa a doua din Turul Franței virtual

05/07/2020 LA 17:07
Subiecte asemănătoare
Ciclism
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol