Victorios în 2018 pe această cățărare de final scurtă, Caleb Ewan nu a avut rival în a doua etapă din Turul Down Under. Rutierul lui Lotto Soudal i-a devansat pe Daryl Impey și pe Nathan Haas (Cofidis).
Sam Bennett, victorios în runda întâi, spera să aibă picioare pentru finish, mai ales că în 2019 a arătat că are și ceva calități de puncheur. Nu a fost așa. Deși a fost poziționat ideal, ciclistul lui Deceuninck-QuickStep nu a putut să își impună viteza și a terminat în afara TOP 10.
În ceea ce îl privește pe Ewan, acesta a aplicat aceeași tactică precum în urmă cu doi ani. S-a poziționat perfect, însă a amânat atacul, găsind timingul perfect pentru a sprinta spre victorie.
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
ACUM 6 ORE
"Ieri (n.r. în etapa întâi) lucrurile nu au mers conform planului, astfel că am discutat cu directorii sportivi peste o oră despre ce e de făcut și ce trebuie făcut mai bine. Azi, băieții au depus o muncă perfectă, au făcut exact ce le-am cerut și m-au adus într-o poziție ideală", a spus Simon Yates, la final.

Tour Down Under : Rezumatul etapei a 2-a

Clasamentul etapei în Turul Down Under
https://i.eurosport.com/2020/01/22/2758810.png

Căzătură teribilă în Turul Down Under

Finalul rundei secunde a fost a fost marcat de o căzătură care a angrenat zeci de rutieri. Cu 1,5 kilometri înainte de final, plutonul s-a subțiat serios, printre victime numărându-se nume mari (Elia Viviani - Cofidis, Simon Yates - Mitchelton-Scott, Richie Porte - Trek, Pavel - Sivakov - Ineos, Romain Bardet - Ag2R sau Ben Hermans - Israel Start-Up Nation).
Porte a părut a fi ok, astfel că nu a pierdut secunde la general (va primi același timp ca învingătorul), însă situația e mult mai dificilă pe Viviani și Yates.
Italianul a trecut linia de sosire plin de zgârieturi, dar nu se pune problema să abandoneze. În schimb, Yates s-a lovit serios la genunchiul stâng, având o rană uriașă. Mitchelton-Scott a dezvăluit că o decizie finală privind rămânerea sa în cursă se va lua chiar înainte de startul rundei a 3-a. Din imagini, pare improbabil ca britanicul să mai continue.
Mitchelton-Scott se vede astfel nevoită să mizeze la general pe Daryl Impey, învătorul din ultimele două ediții. Se vorbea că ediția din acest an va fi prea grea pentru puncheurul sud-african, însă acesta a venit în Australia cu un singur gând: victoria. A obținut în etapa a 2-a secunde de bonificație și speră să reziste lângă cățărători pe Willunga Hill.
https://i.eurosport.com/2020/01/22/2758812.jpg
În runda de miercuri vom avea o nouă cățărare de final, dar va fi mult prea complicat pentru Caleb Ewan să reziste. Cel mai probabil cățărătorii puri vor încerca să îl distanțeze chiar și pe Daryl Impey, care, în condiții normale, e marele favorit la un sprint redus.
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
IERI LA 18:01
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29