A fost nevoie de o fotografie pentru a-i despărți pe cei trei. Sprinterii au oferit probabil cel mai spectaculos final de etapă de până acum, iar la capătul unei etape de 224 kilometri fără mari provocări pentru cicliști, Ewan și-a trecut în sfârșit numele pe lista câștigătorilor din acest an.
Australianul a deschis sprintul devreme pe străzile unduitoare din Alberobello și nu a putut fi ajuns. Bennett a rulat aproape de el pe ultimii zeci de metri, în timp ce Gaviria a venit cu o viteză superioară din urmă pentru a-l devansa de puțin pe irlandez. Dacă linia de sosire ar fi venit zece metri mai târziu, columbianul și-ar fi trecut în cont o a treia victorie de etapă.
Rutierii implicați în lupta pentru clasamentul general au sosit grupați la 2 secunde în urma învigătorului, astfel încât Bob Jungels a rămas în frunte, avansul său de 6 secunde în fața lui Geraint Thomas și de 10 secunde în fața unor oameni precum Vincenzo Nibali și Nairo Quintana păstrându-se.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Etapa avea de la bun început toate șansele de a se tranșa la un sprint masiv. Cu toate acestea, trei cicliști au pornit într-o evadare fără orizonturi la începutul zilei. Giuseppe Fonzi și Dimitri Kozonchuk au fost prinși cu aproximativ 25 km înainte de final, în timp ce un al treilea, Simone Ponzi, a revenit în pluton în prima parte a cursei.
Rusul Kozontchuk a trecut primul la cele două sprinturi intermediare de pe traseu, în timp ce Fonzi a acumulat punctele rezervate singurei cățărări a zilei, Bosco delle Pianelle – de categoria a 4-a.
Jan Polanc a ieșit din pluton pentru a culege punctul rămas locului trei și va continua să poarte tricoul albastru al celui mai bun cățărător când turul se va relua sâmbătă. Gaviria și-a extins avansul la rândul său în clasamentul pe puncte, atacând din pluton pentru a trece al treilea la sprinturile intermediare.
Etapa de sâmbătă programează 189 km valonați între Molfetta și Peschici. O cățărare de categoria a 2-a pusă la jumătatea traseului va oferi oportunitatea unui ciclist precum Polanc să evadeze în căutarea unor noi puncte. O alta, de categoria a 4-a, îi va purta pe rutieri spre un final entuziasmant, ce se va încheia cu o pantă extrem de scurtă ce atinge chiar și 12%.
Puncheurii și oamenii specializați în curse de o zi își vor freca mâinile în anticipație.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02