UPDATE Peter Sagan a fost declasat, pentru că l-a lovit cu umărul pe Wout Van Aert, la sprintul final. Oficialii au fost extrem de duri, după ce a păţit Fabio Jakobsen, în Turul Poloniei. Prin această măsură, au vrut să dea un semnal clar, că nu se va mai permite niciun fel de împingere, securitatea rutierilor fiind pe primul loc.
Ca atare, fostul multiplu campion mondial a pierdut punctele obţinute la final de rundă, iar diferenţa dintre Sam Bennett şi el creşte semnificativ. Irlandezul are acum 243 de puncte, în timp ce rutierul Bora se află la 175 de puncte. Mâine, Sagan poate recupera, fiind o etapă favorabilă evadării. Iar Peter nu se teme niciodată să atace în astfel de runde.
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31
A doua victorie de etapă în Turul Franţei 2020 pentru Caleb Ewan, care nu se poate baza pe o echipă completă, după abandonurile de la Lotto Soudal.
Etapa părea una clasică de sprint, însă finalul a fost unul pe cinste. În evadare, Matthieu Ladagnous a fost ţinut permanent din scurt de pluton, care a tras la un moment dat din greu pentru a nu permite unui grup de 6 rutieri să facă joncţiunea cu rutierul francez.

Final de poveste în etapa a 11-a din Turul Franţei 2020

Chiar şi aşa, trenuleţele sprinterilor au fost deraiate pe final. Cu aproximativ 6 kilometri înainte de linia de sosire, Lukas Postlberger a atacat. Învingător de etapă în Giro 2017, după un atac similar, când a păcălit echipele sprinterilor, rutierul Bora a vrut să pună la treabă echipele sprinterilor, astfel încât Sagan să aibă un avantaj la final. Lui i s-au adăugat imediat Bob Jungels şi Kasper Asgreen, doi contratimpişti foarte buni, de la Quick-Step, astfel că şi echipa lui Sam Bennett a fost degrevată de sarcinile trenei.
Cu 2 kilometri înainte de final, atacanţii au fost prinşi, dar cei mai mulţi dintre sprinteri au rămas doar cu lansatorii. Finalul a fost unul de poveste. Caleb Ewan, care a stat foarte în spate, a găsit timingul perfect pentru a sprinta şi i-a depăşit pa Sagan şi Sam Bennett pe linia de sosire, în cel mai strâns final din Turul Franţei 2020.
"A fost un final nebun. Am fost destul de în faţă în ultimii 2 kilometri. A fost o nebunie, m-am lăsat mai în spate, apoi am pornit sprintul destul de târziu. Îmi doream foarte mult victoria după ce s-a întâmplat ieri. Am împins bicicleta, am simţit că sunt aproape, dar nu mi-am dat seama că am câştigat. Am ridicat mâna din inerţie. Nu mai am presiune acum, sper să trec de munţi şi să ajung la Paris, unde mi-aş dori să mă bat pentru victorie", a spus Caleb Ewan la final.

Turul Franţei - Victorie pentru Caleb Ewan în etapa a 11-a

De notat că tactica lui Bora a dat roade, Sagan fiind foarte aproape de victoria de etapă. Slovacul a obţinut al 22-lea loc secund al său în Turul Franţei şi a recuperat la final 10 puncte din cele 25 avute avans de Sam Bennett, în cursa pentru tricoul verde.

Clasament etapa 11 Turul Franţei 2020

https://i.eurosport.com/2020/09/09/2883401.png

Clasament general

https://i.eurosport.com/2020/09/09/2883403.png
Ciclism
Tadej Pogacar a primit premiul "Bicicleta de Aur" pentru cel mai bun rutier al anului
25/11/2021 LA 14:19
Turul Franței
Tadej Pogacar nu va face dubla Giro - Turul Franţei în 2022: "Sunt încă foarte tânăr"
19/11/2021 LA 11:49