Proaspăt transferat la NTT (fosta Dimension Data), contratimpistul de 28 de ani a vorbit despre ambițiile pentru anul 2020. Marele obiectiv al său e reprezentat de Jocurile Olimpice, dar în acest moment nu are garanția că va face parte din lotul Belgiei.
Campion Național (2016 și 2018) și Campion European (2017 și 2018) în proba contra-cronometru și recordman al orei în aprilie 2019 (55,089 km), Campenaerts a făcut deja recunoașterea traseului de la Tokyo și consideră că acesta i se potrivește mănușă.
"Contratimpul de la Jocurile Olimpice e făcut parcă pentru rutierii belgieni. Miercuri mă voi așeza la masă cu Rik Verbrugghe, antrenorul meu și cu Frederik Broche, directorul tehnic de la NTT pentru a discuta despre ce voi avea de făcut în 2020. Cu o pregătire adecvată, sunt convins că pot obține o medalie la Tokyo, dacă voi fi selectat", a spus Campenaerts pentru Het Nieuwsblad.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29

Misiune imposibilă pentru selecționerul Belgiei

Belgia va trimite doi rutieri în proba de contratimp, astfel că misiunea de a-i selecta pe rutieri va fi una extrem de dificilă. Asta și pentru că fenomenul Remco Evenepoel are locul asigurat, mulți specialiști anticipând că el va câștiga aurul. De altfel, tânărul rutier belgian a admis că cea mai strălucitoare medalie la JO va fi unul dintre țelurile sale pentru sezonul viitor.
În condițiile în care Wout Van Aert e și el o soluție "premium", va fi foarte greu de luat o decizie în privința celui de-al doilea rutier care va evolua în proba contra-crometru.
Profilul e unul extrem de greu. Pe parcursul celor 44 de kilometri, vom avea două cățărări grele, care nu vor fi pe placul contratimpiștilor cu "motoare mari", care dau cel mai bun randament atunci când mențin o viteză constantă pe toată durata distanței. Victor Campenaerts e deficitar pe cățărări, iar acest lucru l-ar putea costa locul în echipa Belgiei. Mai ales că pe final vom avea o a treia cățărare, mai dură decât primele două.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02