Ediția 2018 a Campionatelor Mondiale de Ciclism se va desfășura în Austria, la Innsbruck și se anunță a fi una dintre cele mai dificile ediții de până acum. La fel ca și până acum, rutierii se vor lupta pentru douăsprezece medalii de aur și zece tricouri curcubeu, în cele nouă zile ale competiției în perioada 23-30 septembrie.
De-a lungul celor opt zile de concurs, rutierii vor avea de trecut prin mai multe probe: contratimp individual (ITT), contratimp pe echipe (TTT) și cursa finală. Toate aceste probe se vor desfășura în zonele Ötztal – AREA 47, Hall-Wattens, Rattenberg în Alpbachtal Seenland și Kufstein. Probele cicliste vor avea trasee diferite în regiunea Tirolului și se vor termina în orașul Innsbruck.
Primele probe masculine și feminine ale ediției din acest an vor fi cele de contra timp. Conform unor viitoare modificări, la ediția de anul acesta, echipele private vor participa pentru ultima dată la această probă. Team Sunweb a dominat ediția de anul trecut, câștigând competiția masculină de contratimp cât și cea feminină iar anul acesta se va prezenta cu rutieri puternici la start, precum Ellen van Dijk și Tom Dumoulin. Comparativ cu ediția de anul trecut din Norvegia, ambele probe vor fi considerabil mai lungi. Acestea vor avea loc marți 25 septembrie (masculin) și miercuri 26 septembrie (feminin) imediat după concursul destinat juniorilor și rutierilor U23.
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
ACUM 2 ORE
În urmă cu un an, în Bergen, Tom Dumoulin reușea să obțină o a doua medalie de aur în urma unei performanțe lăudabile în fața lui Chris Froome și a lui Primoz Roglic care anul acesta vor absenta de la Campionatele Mondiale. Competiția nu va absenta în această probă pentru olandez, având în vedere că și Rohan Dennis este interesat de medalia de aur.
Tot olandezii au dominat și proba feminină prin Annemiek van Vleuten care a obținut primul loc și Anna van der Breggen care s-a clasat pe poziția a doua anul trecut. De asemenea, nu trebuie omisă nici Ellen Van Dijk care este un candidat serios la victorie al acestei probe. Având în vedere performanțele celor trei de anul acesta este foarte probabil să vedem un podium în exclusivitate portocaliu.
Contratimpul masculin va reprezenta punctul de mijloc al turneului ce va oferi tranziția către celelalte probe. Imediat după probele destinate celor mai tineri, cursele de pe serpentinele din jurul Innsbruckului vor avea loc sâmbătă 28 septembrie și duminică 29 septembrie.
Prima probă a competiției va fi cea feminină ce însumează 156.2km, fiind una dintre cele mai lungi din ultimul timp. Presărată cu multe urcări deși nu este considerată una de cățărare, această proba va fi mai mult pe placul cățărătoarelor.
Dacă în 2017, olandezii au controlat competiția feminină prin Chantal Blaak care a luat acasă tricoul curcubeu, cursa de anul acesta va fi mai mult pe placul colegelor sale, Van Vleuten și Van der Breggen. De asemenea, sud africana Ashleigh Moolman-Pasio, daneza Cecilie Uttrup Ludwig și australianca Amanda Spratt vor fi și ele în luminile reflectoarelor.
Cursa maculină va închide ediția de anul acesta a Campionatelor Mondiale UCI, în urma unei probe cu o lungime de 258.5km care va include și o cățărare. Triplul campion mondial, Peter Sagan se va afla și el la start și va urmări să câștige cel de-al patrulea titlu mondial. Slovacul va avea o misiune grea, având în vedere că în concurs vor participa și proaspătul câștigător al Vuelta, britanicul Simon Yates alături de fratele sau Adam. Printre rutierii celebri care și-au anunțat prezența la Campionatele Mondiale UCI de la Innsbruck se mai află Richie Porte, Vincenzo Nibali și Julian Alaphilippe împreună cu mulți alții.
Programul transmisinilor ÎN DIRECT la Eurosport 1:
Duminică, 23 septembrie
16:05 – 18:30 Contratimp pe echipe
Luni, 24 septembrie
11:15 – 13:15 Contratimp feminin - juniori
15:45 – 18:20 Contratimp individual U23
Marți, 25 septembrie
11:00 – 14:00 Contratimp masculin - juniori
15:30 – 18:15 Contratimp individual feminin
Miercuri, 26 septembrie
15:00 – 18:30 Contratimp individual masculin
Joi, 27 septembrie
10:00 – 12:30 Cursa feminină - juniori
15:30 – 19:45 Cursa masculină - juniori
Vineri, 28 septembrie
13:00 – 18:15 Cursa U23
Sâmbătă, 29 septembrie
13:15 – 14:15 Cursa U23 (reluare)
21:40 – 22:45 Cursa feminină (reluare)
Duminică, 30 septembrie
12:45 – 18:00 Cursa masculină
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
ACUM 20 ORE
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29