Dalla Valle, Fiorelli și Filosi sunt rutierii italieni de la Bardiani-CSF Faizane care au fost în Turul Sibiului, cursă care a fost dominată total de Bora (a dat toți învingătorii de etapă, exceptând prologul, și câștigătorul de la general Gregor Muhlberger). Aceștia urmau să participe și la Strade Bianche, cursă transmisă în direct pe 1 august de Eurosport, dar se părea că prezența lor e pusă sub semnul întrebării, din cauza măsurilor de precauție luate de Guvern,
"Am semnat o ordonanță prin care cei care au fost în România și Bulgaraia în ultimele două săptămâni vor trebui să stea în carantină la revenirea în Italia", anunța Roberto Speranza vineri. Acest lucru i-ar fi pus pe cicliști în imposibilitatea de a fi prezenți la startul Strade Bianche, dar și la prima clasică monument a sezonului, Milano-San Remo (8 august).

Rutierii italieni care au fost în Turul Sibiului, "verde" pentru Strade Bianche

Ciclism
Femeia care a provocat cea mai cruntă căzătură din istoria Turului Franței și-a aflat sentința
14/10/2021 LA 18:54
Directorul sportiv de la Bardiani, Roberto Reverbi, a dezvăluit însă pentru Gazzetta dello Sport, că Guvernul de la Roma a acceptat să facă o excepție, astfel că rutierii nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină.
"Cicliștii noștri s-au întors la Bologna la două după-amiază, luni, și nu vor mai intra în carantină. Au fost în România pentru a munci, iar oficialii au înțeles acest lucru", a spus oficialul de la Bardiani, care a punctat că toți cicliștii au făcut două teste înainte de Turul Sibiului. Un nou set de teste va fi făcut azi, astfel încât să se excludă orice posibilitate ca sportivii să fi luat virusul din țara noastră.
Strade Bianche va avea loc sâmbătă, în direct la Eurosport, iar bătălia se anunță teribilă în cursa câștigată în 2019 de Julian Alaphilippe. Anul acesta, Mathieu Van Der Poel e creditat de mulți drept principalul favorit, dar la victorie cu siguranță că visează și rutieri ca Alaphilippe, Fuglsang, Wout Van Aert, Peter Sagan, Zdenek Stybar, Tiesj Benoot sau Greg Van Avermaet.
Ciclism
Traseu Turul Franței 2022 | 53 de kilometri de contratimp, etapă pe pavate și finish pe Alpe d'Huez
14/10/2021 LA 12:35
Ciclism
Traseul din prima ediție a Turului Franței la feminin, care va avea loc în 2022
14/10/2021 LA 10:51