Sponsori noi la echipele de World Tour
Majoritatea formațiilor de World Tour își vor păstra structura din anii anteriori, dar există și anumite schimbări. În primul rând, BMC Racing Team va dispărea complet din peisaj, iar noul nume al echipei va fi CCC Team, asta după ce managerul Jim Ochowitz a ajuns la un acord cu polonezii de la CCC-Polkowice pentru a prelua continuitatea formației americane.
În al doilea rând, Quick-Step Floors, formația cu cele mai multe victorii în acest sezon, 73, va avea un nou sponsor principal. Patrick Lefevere, patronul grupării belgiene, a ajuns la un acord cu Deceuninck, companie care face profile PVC, iar din 2019 gruparea belgiană se va numi Deceuninck Quick-Step.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Nu în ultimul rând, a treia schimbare de nume se face la Lotto-Jumbo. Loteria națională olandeză renunță la sponsorizarea echipei, astfel că din 2019 formația se va numi Team Jumbo.
Cele mai importante transferuri realizate
Perioada de transferuri a început în ciclism pe 1 august, dar continuă până la finalul anului 2018. Au fost realizate câteva mutări interesante, printre care amintim trecerea lui Richie Porte de la BMC la Trek-Segafredo. Australianul a semnat un contract pe două sezoane, iar astfel speră să se impună într-un Mare Tur.
O altă mutare interesantă este cea a lui Tejay Van Garderen. Americanul a plecat de la BMC și s-a dus la EF Education First, cu obiectivul de a se impune în competițiile din Statele Unite ale Americii (Turul Californiei și Turul Colorado), dar și să obțină o clasare în top 10 în Turul Franței.
Astana s-a întărit cu Jon și Gorka Izagirre. Cei doi frați au părăsit-o pe Bahrain-Merida, iar la gruparea kazahă au sarcina de a-i proteja pe cei doi lideri, Miguel Angel Lopez și Jakob Fuglsang, în cele trei Mari Tururi.
Una din revelațiile sezonului, danezul Michael Valgren, învingător în Omloop-Het și Amstel Gold Race, s-a transferat de la Astana la Dimension Data, acolo unde va fi lider absolut în clasicele din primăvară.
Cvadruplu campion mondial la contratimp, Tony Martin pleacă de la Katusha-Alpecin, acolo unde nu a reușit să câștige vreo etapă sau cursă în 2018, la Team Jumbo, cu obiectivul de a aduna succese, dar și de-ai ajuta pe Primoz Roglic și Steven Kruijswijk în Marile Tururi.
Nu în ultimul rând, Quick-Step l-a adus pe tânărul și talentatul Remco Evenepoel, campion mondial și european la contratimp și pe șosea în proba de juniori în acest sezon. De asemenea, BORA l-a cooptat pe germanul Maximilian Schachmann, un bun puncheur care a impresionat în acest an la Quick-Step.
În final, trebuie menționat și transferul lui Eduard Grosu. Sprinterul român o va părăsi pe Nippo-Vini Fantini după cinci sezoane, iar din 2019 îl vom regăsi la Delko-Marseille Provence KTM, o formație franceză de nivel pro-continental.
Eurosport va fi gazda ciclismului și în 2019, cele mai importante competiții fiind transmise în direct pe Eurosport 1 și Eurosport 2.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02