Ultimele două etape ale Turului Emiratelor Arabe Unite urmau să aibă loc vineri și sâmbătă însă cursa a fost abandonată după ce doi italieni participanți la tur au fost infectați cu coronavirus. Toți cicliștii și staff-ul au fost izolați în camerele de hotel de la Crowne Royal Plaza.
Chris Froome, care a câștigat de patru ori Turul Franței și a revenit la acest tur după accidentări care i-au pus în pericol cariera, a anunțat pe Twitter că așteaptă să facă un test pentru coronavirus.
Weltmeisterschaften
Elisa Balsamo e noua campioană mondială, în cursa de șosea din Flandra
ACUM 3 ORE
”Este păcat că Turul EAU a fost anulat dar sănătatea trebuie să fie primul loc. Așteptăm cu toții testele și vom rămâne la hotel până la noi vești. Sper ca cei afectați să își revină rapid și că nu vor mai fi noi cazuri”, a scris el.
Organizatorii au anunțat oficial că turul a fost anulat vineri dimineață. ”Decizia a fost luată pentru a asigura protecția tuturor participanților la cursă. Siguranța este pe primul loc”, se arată într-un comunicat al consiliului sportiv din Abu Dhabi.

Turul Emiratelor Arabe Unite: Froome și Cavendish testați pentru coronavirus

După cinci etape, Adam Yates era lider în Turul Emiratelor Arabe Unite, iar victoria părea o formalitate pentru englez, în condițiile în care în față erau două etape de sprint. Ca atare, Pogacar, ocupantul locului secund, mai putea spera la un succes final doar în cazul creării unor borduri sau în cazul unui eveniment nefericit pentru britanic.
Vineri și sâmbătă pentru victoriile de etapă ar fi trebuit să se lupte cei mai puternici sprinteri din lume: Sam Bennett, Dylan Groenewegen, Pascal Ackermann, Caleb Ewan, Fernando Gaviria sau Arnaud Demare.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ciclism
Campionatele Mondiale de Ciclism: favoriții în cursa de șosea. Cine îl oprește pe Wout Van Aert?
IERI LA 11:46
Ciclism
Astana dă lovitura cu "Rechinul" Nibali și "Superman" Lopez, Bernal continuă la Ineos
IERI LA 11:45