Deocamdată, Cian Uijtdebroeks este doar un tânăr elev, care concurează în competițiile de juniori, dar cifrele sale sunt comparabile cu a multora dintre profesioniști. Cel puțin, cei care l-au văzut și lucrează cu el susțin că rezultatele sale sunt mai bune decât cele pe care le bifa Remco Evenepoel la vârsta sa, iar ceea ce oferă Remco acum este întradevăr impresionant.
El aparține uneia dintre cele mai prestigioase echipe de pregătire din Belgia, Acrog-Tormans, dar marile echipe din World Tour s-au interesat deja de el și se bat pentru a-i obține semnătura. Jumbo Visma, Deceuninck Quick-Step sau Sunweb sunt doar câteva echipe care doresc să-l înregimenteze pe Uijtdebroeks în viitorul apropiat.
https://i.eurosport.com/2020/08/18/2866521.png
Vuelta a Valencia
Evenepoel, start lansat în 2022! Belgianul s-a impus în prima etapă din Turul Comunității Valenciene
02/02/2022 LA 17:40

Cian Uijtdebroeks nu are egal la contratimp și cățărare

Cian s-a născut în Flandra (momentan locuiește în Valonia, la Hannut), dintr-o mamă poloneză și un tată belgian. Ca orice copil născut pe acele meleaguri, primul cadou pe care l-a primit Cian a fost o bicicletă, iar acesta a împărtășit repede pasiunea pentru ciclism a tatălui său.
Jef Roberts, președintele celei mai bune echipe de tineret din Belgia, Acrog-Tormans, îi prevede un viitor strălucit. Omul care i-a descoperit printre alții pe Tom Boonen, Jasper Phillipsen și Remco Evenepoel a declarat: "Cian nu are egal la contratimp și la urcare. Singurul său defect este sprintul, dar Cian este o versiune îmbunătățită a Remco Evenepoel. Are tot potențialul pentru a ajunge mare, nu va mai sta mult timp cu noi."
Uijtdebroeks început să concureze doar anul trecut, dar rezultatele sale au atras repede atenția. Așa cum se întâmplă și în alte sporturi (mai ales în fotbal), tinerii foarte promițători din ciclism sunt repede acaparați de agențiile de impresariat. Cian are deja mai mulți agenți care îl reprezintă și care negociază cu marile echipe viitorul tânărului rutier de numai 17 ani.
https://i.eurosport.com/2018/09/27/2428463.jpg

Uijtdebroeks, mai bun decât Evenepoel

În cursul anului trecut, Uijtdebroeks a câștigat Campionatul European de juniori din Luxemburg (o cursă de 3 etape) la o diferență de peste 4 minute față de locul 2. De asemenea, el a fost cel mai bun și în Turul Văii Meuse (traseu care servește ca etapă regină a Turului de l'Ain și se încheie pe Grand Colombier), a câștigat și Chrono des Nations și Challenge Voeckler.
Practic, a fost prezent la cele mai importante curse dedicate juniorilor și le-a câștigat pe toate de o manieră impresionantă, exact așa cum făcea cu câțiva ani în urmă și Remco Evenepoel.
La începutul acestui an, înainte de izbugnirea pandemiei, Uijtdebroeks a câștigat varianta Kuurne-Bruxelles-Kuurne dedicată juniorilor, în urma unui atac solitar început cu 50 de kilometri înainte de final. Mai mult, directorul echipei sale a declarat că rutierul a avut rezultate incredibile în cadrul unui stagiu de pregătire la mare altitudine, pe care echipa îl face anual.
"Facem un stagiu în Spania în fiecare an. Acolo am stabilit un traseu standard de urcare de șapte kilometri, același întotdeauna, pe parcursul căruia ne cronometrăm sportivii în fiecare an. Acum doi ani, Remco Evenepoel a doborat recordul lui Jasper Philipsen cu mai mult de două minute. Ei bine, în ultimul nostru stagiu, Cian a bătut recordul lui Evenepoel cu o jumătate de minut.", a spus Jef Robert.
Directorul Acrog-Tormans crede că cel mai bine pentru rutier este să mai rămână măcar un an la echipa sa, deși tentația de a semna cu o echipă de World Tour este foarte mare. De altfel, Uijtdebroeks a efectuat deja câteva stagii de pregătire împreună cu Deceuninck Quick-Step, dar interesul celor de la Sunweb este și el foarte mare.
Se pare totuși că atât rutierul, cât și părinții săi sunt foarte calmi, răbdători și au înțeles că lucrurile trebuie luate pas cu pas pentru a construi cariera pe care o recomandă talentul uriaș al lui Cian Uijtdebroeks.
Ciclism
Eddy Merckx pune capăt conflcitului cu Evenepoel! "Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar!"
18/10/2021 LA 11:55
Ciclism
Tadej Pogacar, învingător în Il Lombardia, după o prestație de geniu
09/10/2021 LA 14:48