Cel mai important eveniment din ciclism al finalului de sezon se va desfășura în Marea Britanie, acolo unde timp de o săptămână Yorkshire devine „casa” cât mai multor fani din întreagă lume ce își vor însoți favoriții în probele pe care le vor susține de-a lungul celor șapte zile de concurs.
Duminică se va începe cu contratimpul pe echipe mixt, o nouă probă introdusă la Mondiale. În trecut se desfășura contratimpul pe echipe de club, dar acum s-a trecut la națiuni, participând trei cicliști și trei cicliste. Aceeași probă a avut loc și în august, la Campionatele Europene din Alkmaar, iar victoria i-a revenit Olandei, care a învins Germania.
Cele două națiuni pornesc cu prima șansă și duminică, nemții bazându-se pe Tony Martin, Nils Politt, Jasha Sutterlin (la masculin) și Lisa Brennauer, Lisa Klein, Mieke Kröger (la feminin). Ca și la Europene, batavii vor fi principalii rivali pentru nemți, în Yorkshire fiind prezenți în formula Bauke Mollema, Jos van Emden, Koen Bouwman (la masculin), respectiv Lucinda Brand, Riejanne Markus, Amy Pieters (la feminin). De urmărit în lupta pe medalii naționalele Sloveniei, Italiei, Franței și Spaniei.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
De luni vor începe probele de contratimp individual. Luni vor intra juniorii și junioarele în acțiune, marți rutierii U-23 și elita feminină, iar miercuri una dintre cele mai așteptate probe, cea a elitei masculine, atunci când vom aștepta o luptă palpitantă pentru medalia de aur între oameni ca Primoz Roglic, Rohan Dennis, Victor Campenaerts, Remco Evenepoel sau Tony Martin.
Apoi, pe finalul săptămânii vor debuta cursele pe șosea. Joi va avea loc proba juniorilor, vineri cea a junioarelor și cursa U-23 la masculin, sâmbătă cursa elitei feminine, iar duminică ediția Mondialelor se va încheia cu proba pe șosea a elitei masculine. Una dintre cele mai deschise curse, principalii pretendenți la medalia de aur fiind Mathieu Van der Poel, Peter Sagan, Julian Alaphilippe, Alejandro Valverde, Philippe Gilbert, Remco Evenepoel, Greg Van Avermaet, Michael Matthews sau Tadej Pogacar.
Campionatele Mondiale de la Yorkshire sunt transmise în direct pe Eurosport 1, Eurosport 2 și Eurosport Player în perioada 22 – 29 septembrie.
Programul transmisiunilor TV:
Duminică, 22 septembrie:
Ora 16:30 – Contratimpul mixt pe echipe – Eurosport 2
Luni, 23 septembrie:
Ora 12:00 – Contratimp individual junioare – Eurosport 1
Ora 15:40 – Contratimp individual juniori – Eurosport 1
Marți, 24 septembrie:
Ora 12:00 – Contratimp individual masculin U-23 – Eurosport 1
Ora 16:30 – Contratimp individual elita feminină – Eurosport 1
Miercuri, 25 septembrie:
Ora 15:00 – Contratimp individual elita masculină – Eurosport 1
Joi, 26 septembrie:
Ora 14:10 – Cursa pe șosea la juniori – Eurosport 1
Vineri, 27 septembrie:
Ora 10:30 – Cursa pe șosea la junioare – Eurosport 1
Ora 16:00 – Cursa pe șosea la masculin U-23 – Eurosport 1
Sâmbătă, 28 septembrie:
Ora 13:30 – Cursa pe șosea a elitei feminine – Eurosport 1 Internațional și Eurosport Player
Duminică, 29 septembrie:
Ora 10:30 – Cursa pe șosea a elitei masculine – Eurosport 1
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02