Getty Images

Ciclism: Milano-Torino se vede miercuri în direct pe Eurosport 1

Ciclism: Milano-Torino se vede miercuri în direct pe Eurosport 1
By Getty Images

The 10/10/2018 at 11:16Updated The 10/10/2018 at 11:26

Semi-clasica Milano-Torino reprezintă o excelentă oportunitate de a pregăti Turul Lombardiei, ultimul Monument al anului.

Odată cu finalul sezonului competițional, cei mai mulți rutieri aleg de cele mai multe ori să meargă în Italia, pentru că în această țară au loc cele mai importante clasice de toamnă. Milano-Torino reprezintă o bună pregătire în vederea Turului Lombardiei, obiectivul principal al multor cicliști cu renume.

Prima ediție a avut loc în 1876, iar învingător a ieșit italianul Paolo Magretti. Deși competiția a fost înființată în urmă cu mai bine de 100 de ani, au existat câteva perioade în care cursa nu s-a desfășurat, ultima dată fiind între primăvara lui 2007 și toamna lui 2012.

Traseul avantajează cățărătorii, finalul de la Torino având loc pe superba cățărare de lângă bazilica Superga (4,3 km cu o înclinație medie de 9%). De altfel, această ascensiune este traversată de două ori în ultimii 28 de kilometri. În trecut, nume importante precum Igor Astarloa, Danilo Di Luca, Alberto Contador, Diego Ulissi, Miguel Angel Lopez sau, recent, Rigoberto Uran, s-au impus în semi-clasica ce se termină în Piemont.

Lista de start este una ofertantă, iar rutierii cu șase la victorie sunt Miguel Angel Lopez (Astana), Alejandro Valverde (Movistar), Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), Adam Yates (Mitchelton-Scott), Gianni Moscon și Egan Bernal (ambii de la Team Sky), Bob Jungels (Quick-Step), Ivan Sosa (Androni), Rafal Majka (BORA), Hugh Carthy (Education-First), Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida), Dan Martin (UAE), Bauke Mollema (Trek), Ilnur Zakarin (Katusha), Warren Barguil (Fortuneo), Sam Oomen (Sunweb), Tim Wellens (Lotto-Soudal) și Damiano Caruso (BMC).

Ediția cu numărul 99 a Milano-Torino poate fi urmărită în direct pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD miercuri, 10 octombrie, de la ora 15:50.