Ediția din 2018 a Paris-Tours se anunță una extrem de interesantă. Având o bogată istorie, cu prima ediție desfășurată în anul 1896, obiceiul organizatorilor era să conceapă un traseu perfect pentru sprinteri la final de sezon. De-a lungul celor 111 ediții s-au impus nume importante precum Erik Zabel, Alessandro Petacchi, Oscar Freire, John Degenkolb sau, recent, Fernando Gaviria.
Incertitudinea a persistat asupra traseului ediției cu numărul 112, asta și pentru că organizatorii cursei s-au gândit la o schimbare masivă a profilului cursei. În total sunt 214,5 kilometri între Chartres, punctul de plecare, și Tours, locul în care se va da bătălia pentru victorie. Întreaga acțiune se va consuma în ultimii 55 de kilometri, atunci când vom avea câteva cățărări scurte, dar cu o pantă de 5-6%. Pe lângă aceste dificultăți, s-au introdus și câteva secțiuni de drumuri neasfaltate, ultima porțiune fiind cu 12 kilometri înainte de final.
Astfel, traseul este mult mai dificil comparativ cu anii trecuți, iar oportunitățile sunt pentru atacanți. Printre favoriți, îi enumerăm pe Philippe Gilbert (Quick-Step), Oliver Naesen (Ag2r), Tiesj Benoot (Lotto-Soudal), Yves Lampaert (Quick-Step), Soren Kragh Andersen (Sunweb), Arnaud Demare (Groupama-FDJ), Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Sep Vanmarcke (Education-First), Timothy Dupont (Wanty) sau Christophe Laporte (Cofidis).
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Cursa Paris-Tours poate fi urmărită duminică, 7 octombrie, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD cu începere de la ora 16:20.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02