E3 BinckBank (sau E3 Harelbeke cum se numea până în2018) deschide seria curselor de ciclism din Flandra ce se vor întinde pe dura a 10 zile. Ediția din 2019 a fost redenumită după noul sponsor în E3 BinckBank, dar traseul a rămas asemănător cu cel din anii anteriori. În total vor fi 203,9 kilometri și nu mai puțin de 15 cățărări scurte și abrupte, iar ultima, Tiegemberg, se termină cu doar 19,3 kilometri înainte de final.
Sectoarele de pavate și dealurile vin pe traseu după 30 de kilometri, atunci când este repertoriată Katterberg, perfectă pentru a testa liderii echipelor cu pretenții la victorie. Însă apoi urmează 50 de kilometri fără dificultăți, după care apare Hogerluht, ce figurează cu 100 de kilometri până la sosire. Partea a doua a cursei aduce în prim-plan splendoarea Flandrei, cicliștii urmând să aibă parte de multe cățărări legate. Se începe cu Knokteberg, se continuă cu Hotondberg, Kortekeer, Taaienberg, Berg ter Stene și Boigneberg. Prima ascensiune ce conține și pavate apare cu 57,4 kilometri înainte de final. Stationsberg are doar 700 de metri cu o pantă medie de 3,2%, însă urmează o porțiune plată cu pavate, Mariaborrestraat. Porțiunea cea mai importante a cursei se întinde pe o secțiune ce cuprinde Kapelberg (750 de metri cu pantă de 7.1%) și dealurile cu pavate Paterberg (400 de metri cu pantă de 12.9%) și Oude Kwaremont (2.2 km cu pantă de 4%). Ultimele dificultăți de pe traseu sunt Karnemelkbeekstraat (1.5 kilometri cu o pantă de 4.9%) și Tiegemberg (1 kilometru cu pantă maximă de 9 %), urmând ca ultimii 19 kilometri să fie pe plat.
Câștigătorul de anul trecut este Nikki Terpstra, olandezul care s-a desprins cu 72 de kilometri înainte de final alături de colegul său de atunci de la Deceuninck-Quick Step, Yves Lampaert. De data aceasta, Terpstra se află la Direct Energie, însă nu va mai fi principalul favorit. Ca unitate a grupului, echipa belgiană va pleca cu prima șansă, iar trupa condusă de Patrick Lefevere vine cu trei lideri: Philippe Gilbert, Zdenek Stybar și Yves Lampaert. Oricare din ei poate avea o acțiune care să aducă o nouă victorie la final, dar sunt mulți adversari care pândesc pentru un succes.
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
ACUM 44 MINUTE
Peter Sagan, câștigător al E3 în 2014, are gânduri de victorie și în acest an, mai ales că și-a făcut un program special în primăvară pentru a fi în formă în Turul Flandrei și Paris-Roubaix. Printre favoriți se mai află și Greg Van Avermaet, belgianul de la CCC Team care s-a impus aici în 2017. O formă bună au arătat în acest sezon Oliver Naesen (Ag2r), Wout Van Aert (Lotto-Jumbo), dar și Matteo Trentin (Mitchelton-Scott). Alți rutierii cu pretenții la victorie sunt Sep Vanmacke (EF Education), Arnaud Demare (FDJ), Edvald Boasson Hagen (Dimension-Data), John Degenkolb și Jasper Stuyven (ambii de la Trek), Alexander Kristoff (UAE), Gianni Moscon (Sky), Magnus Cort (Astana) și Marc Hirsch (Sunweb).
Ediția din 2019 a E3 BinckBank poate fi urmărită în direct pe Eurosport 2 vineri, 28 martie, de la ora 17:00.
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
ACUM 19 ORE
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29