Fanii ciclismului s-au putut delecta în ianuarie cu mult ciclism. Am difuzat rezumatul cursei din Down Under, Challenge-ul Mallorca, iar timp de o săptămână s-a putut vedea în direct Turul San Juan, o cursă câștigată la final de Winner Anacona (Movistar).
Seria transmisiunilor din februarie este deschisă cu Turul Comunității Valenciene, o competiție ce a ajuns la ediția cu numărul 70. Organizatorii au pregătit în total cinci etape, destul de dificile și prielnice pentru mai multe tipuri de rutieri. Deși este o cursă de nivel 2.1, la start vor fi prezente nu mai puțin de 11 echipe de World Tour, 11 pro-continentale și două de nivel continental.
Înainte de a vedea care sunt favoriții la victoria finală, să aruncăm o privire pe traseu. Prima zi va consta într-un contratimp individual scurt, în lungime de 10,2 kilometri în orașul Orihuela. Singura dificultate de pe traseu vine chiar pe final, unde este repertoriat un deal de 700 de metri cu o pantă medie de 8,2%. Cu siguranță se vor face diferențe importante în economia clasamentului final.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Runda a 2-a, care începe și se termină în Alicante, va propune trei cățărări, două de categoria a doua și una de a treia. Din vârful ultimei ascensiuni mai sunt 32 de kilometri până la final, ceea ce ar putea aduce o victorie la sprint dintr-un grup redus. A treia zi aduce un profil și mai dificil, cu șase cățărări repertoriate, finalul fiind într-o urcare pe Salto de la Mora (5,4 km cu pantă medie de 4,6%).
Penultima zi va definitiva complet ierarhia finală. Două cățărări de primă categorie și alte două de categoria a doua vor completa „meniul” zilei. Pe Alcala-Alcossebre (4,2 km cu pantă medie de 8,9%) se va decide cine va ieși învingătorul acestei ediții. În a 5-a etapă, cu finiș la Valencia (capitala regiunii), sprinterii au prima (și probabil unica) ocazie să se lupte pentru o victorie.
Dacă am văzut cum arată traseul, acum să aruncăm o privire și către lista de start pentru a vedea favoriții. În primul rând, Movistar una din formațiile „gazdă”, l-a adus pe Alejandro Valverde, triplu câștigător al cursei și deținătorul trofeului. Valverde a început sezonul în Mallorca, ocupând într-una din zile un loc pe podium. Unul din adversarii săi va fi Geraint Thomas, câștigătorul Turului Franței 2018. Pentru Thomas va fi prima cursă a sezonului, așa că nu vom ști în ce formă se află, dar Team Sky va putea miza pe David De La Cruz sau Diego Rosa.
UAE-Team Emirates are un lot puternic, iar în acest tur va merge pe Daniel Martin și Rui Costa pentru o clasare bună la general. Martin nu excelează la contratimp, dar poate recupera diferența în rundele montane. Mitchelton-Scott îl aduce pe Adam Yates, Bahrain-Merida va miza pe Matej Mohoric sau Dylan Teuns, în timp ce Astana îi aduce pe Ion Izaguirre, Luis Leon Sanchez și Pello Bilbao. Pentru Dimension Data își va face debutul Roman Kreuziger, la CCC Team se va merge la general pe portughezul Amaro Antunes, iar Katusha-Alpecin va miza tot pe un lusitan, Jose Golcalves.
Sprinterii prezenți în cursă vor fi Dylan Groenewegen, Alexander Kristoff, Nacer Bouhanni, Giacomo Nizzolo și Luka Mezgec, iar în runda cu final în coborâre i-am putea avea ca protagoniști pe Greg Van Avermaet, Matteo Trentin, Oliver Naesen, Magnus Cort sau Sonny Colbrelli.
Între 6 și 10 februarie, toate etapele din Turul Comunității Valenciene vor fi în direct pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD.
Program transmisiuni TV:
Miercuri, 6 februarie – 15:00 – Etapa 1 – Eurosport 1 & 1 HD
Joi, 7 februarie – 15:00 – Etapa a 2-a – Eurosport 1 & 1 HD
Vineri, 8 februarie – 15:30 – Etapa a 3-a – Eurosport 1 & 1 HD
Sâmbătă, 9 februarie – 15:00 – Etapa a 4-a – Eurosport 1 HD
Duminică, 10 februarie – 15:30 – Etapa a 5-a – Eurosport 1 & 1 HD
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02