Turul Croației a avut parte de grave probleme financiare în primăvară, atunci când ar fi trebuit în mod normal să se desfășoare. Însă la fel ca în cazul Turului Turciei s-a găsit o soluție bună pentru ca această competiție să meargă mai departe.
Astfel, Turul Croației a trecut de la categoria 2.HC la 2.1 și se dispută la începutul lunii octombrie în loc de mijlocul lunii aprilie. Organizatorii au pregătit în total nu mai puțin de șase etape, profilul lor avantajând sprinterii, puncheurii și cățărătorii.
Primele două zile au șanse mari să se încheie la un sprint masiv, chiar dacă pe final sunt repertoriate cățărări de categoria a doua sau a treia. Strategia se va face în funcție de ritmul pe care îl vor duce cele mai puternice echipe din pluton. Urmează apoi etapele trei și patru, la fel cu ascensiuni repertoriate în ultimii 20 de kilometri, un profil mai degrabă pentru atacanți sau un final la un sprint redus. În weekend, runda a 5-a este cea mai importantă, atunci când va fi un final în cățărare la Platak, cățărare în lungime de 14 km cu o pantă medie de 5,6%. Nu în ultimul rând, runda a 6-a propune clasicul traseu din capitala Zagreb cu un finiș pe piatră cubică urbană și un circuit extrem de tehnic.
Tour de France
Turul Franței 2023 va începe de la Bilbao! Va fi a 2-a oară când Țara Bascilor va găzdui startul
IERI LA 15:18
La start sunt prezente doar patru formații de World Tour: Bahrain-Merida, Astana, Mitchelton și CCC Team. Cele patru dau și câțiva dintre favoriții la câștigarea trofeului. Bahrain vine cu slovenul Matej Mohoric, Astana cu Davide Villella, Mitchelton cu Adam Yates, iar CCC pe Amaro Antunes și Riccardo Zoidl. De urmărit și de la echipele pro-continentale nume ca Ben Hermans (Israel Cycling Academy), Kevin Rivera (Androni), Giovanni Carboni (Bardiani) și Pierre Roland (Vital Concept). Desigur, în cursă se va afla și veteranul Radoslav Rogina de la Adria Mobil, rutier ajuns la vârsta de 40 de ani.
În categoria sprinterilor se încadrează românul nostru Eduard Grosu, care speră ca la ultima sa cursă pe etape din 2019 să bifeze un succes, așa cum s-a întâmplat sezonul anterior în runda a doua. Rivalii săi în rundele cu posibil final la un sprint sunt Grega Bole (Bahrain-Merida), Barnabas Peak (Mitchelton-Scott), Georg Zimmermann (CCC), Mattia Frapporti (Androni) și Mirco Maestri (Bardiani).
Programul transmisiunilor Eurosport:
Marți, 1 octombrie:
Ora 16:00 – Etapa 1 – Eurosport 1
Miercuri, 2 octombrie:
Ora 16:00 – Etapa a 2-a – Eurosport 1
Joi, 3 octombrie:
Ora 16:00 – Etapa a 3-a – Eurosport 1
Vineri, 4 octombrie:
Ora 16:00 – Etapa a 4-a – Eurosport 1
Sâmbătă, 5 octombrie:
Ora 14:00 – Etapa a 5-a – Eurosport 1 Internațional și Eurosport Player
Duminică, 6 octombrie:
Ora 14:00 – Etapa a 6-a – Eurosport 1 Internațional și Eurosport Player
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
25/01/2022 LA 12:33
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
24/01/2022 LA 18:01