În ultimii ani au fost multe competiții de ciclism în Orientul Mijlociu, începând cu Turul Qatarului și ajungând la Turul Abu Dhabi. Pe lângă aceste două curse, a fost și Turul Dubaiului, o competiție la care sprinterii erau în prim-plan.
Oamenii influenți din zona arabă s-au gândit mai bine să unească turul din Dubai cu cel din Abu Dhabi, iar astfel s-a ajuns la Turul Emiratelor Arabe Unite. În prezent, fără Turul Qatarului (desființat acum trei ani) și cu un tur al Omanului care nu face pasul în elita curselor, UAE Tour poate fi numit „mândria Orientului Mijlociu”, devenind prima cursă din această zonă geografică ce intră în World Tour, primul eșalon valoric din ciclism.
Prima ediție va propune nu mai puțin de șapte zile. Totul va începe cu un contratimp pe echipe plat, în lungime de 16 kilometri în insula Al Hudayriat. Sprinterii vor avea două oportunități clare, în etapele doi și șapte, iar puncheurii se vor întrece pentru victorie în rundele patru și cinci. În schimb, clasamentul general se va decide în a treia și a șasea zi. Jebel Hefeet și Jebel Jais sunt cele mai importante cățărări, învingătorul putând fi decis în urma acestor etape.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
În ceea ce privește lista de start, organizatorii au reușit să atragă nume importante din plutonul profesionist. Toate cele 18 echipe de World Tour vor fi prezente la start, singurele formații invitate fiind Gazprom-Rusvelo și Team Novo Nordisk.
Favoriții la clasamentul general sunt Alejandro Valverde (Movistar), Gorka Izagirre (Astana), Vincenzo Nibali sau Rohan Dennis (ambii de la Bahrain Merida), Davide Formolo sau Emanuel Buchmann (ambii de la BORA), Serge Pauwels (CCC Team), Tejay Van Garderen (EF-Education First), Primoz Roglic (Jumbo-Visma), Michal Kwiatkowski și Gianni Moscon (ambii de la Team Sky), Tom Dumoulin (Sunweb), Richie Porte (Trek-Segafredo) și Daniel Martin (UAE Team Emirates). De asemenea, de urmărit va fi și Remco Evenepoel de la Quick-Step, neo-profesionist care a bifat un top 10 la general în Turul San Juan.
Lista de start este impresionantă și în rândul sprinterilor, bătăliile pentru victorii dându-se între Fernando Gaviria (UAE-Team Emirates), Elia Viviani (Quick-Step), Caleb Ewan (Lotto-Soudal), Mark Cavendish (Dimension-Data), Sam Bennett (BORA), Phil Bauhaus (Bahrain-Merida), Sacha Modolo (EF-Education), Luka Mezgec (Mitchelton-Scott), Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) și Kristoffer Halvorsen (Team Sky).
În perioada 24 februarie-3 martie, Eurosport 1 și Eurosport 2 transmit Turul Emiratelor Arabe Unite în fiecare zi. Comentariul va fi asigurat de Manolo Terzian.
Program transmisiuni TV:
Duminică, 24 februarie:
Ora 14:30 – Etapa 1 – Eurosport 2 (PREMIERĂ)
Luni, 25 februarie:
Ora 13:00 – Etapa a 2-a – Eurosport 1 & 1HD
Marți, 26 februarie:
Ora 13:00 – Etapa a 3-a – Eurosport 2
Miercuri, 27 februarie:
Ora 13:00 – Etapa a 4-a – Eurosport 2
Joi, 28 februarie:
Ora 13:00 – Etapa a 5-a – Eurosport 2
Vineri, 1 martie:
Ora 13:00 – Etapa a 6-a – Eurosport 2
Sâmbătă, 2 martie:
Ora 13:00 – Etapa a 7-a – Eurosport 2
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02