În trecut, Turul Turciei era pregătirea perfectă pentru Giro, dar odată cu intrarea în World Tour, competiția a fost mutată în octombrie. Această decizie a afectat venirea multor rutieri importanți, dar mai ales a echipelor de top. De altfel, în sezonul anterior au fost doar patru echipe de prim rang prezente în Turcia, asta pentru că existau probleme serioase din punctul de vedere al securității.
Situația s-a mai ameliorat în 2018, iar organizatorii au reușit să convingă nu mai puțin de 9 echipe de World Tour să participe la cursă: UAE-Team Emirates, Astana, Bahrain-Merida, BMC, BORA, Quick-Step, Katusha și Sunweb.
Traseul este unul foarte interesant și ofertant. De-a lungul celor șase etape, sprinterii, puncheurii și cățărătorii au o șansă de a se remarca. Clasamentul general se va decide, în mare măsură, în etapa a 4-a, atunci când este programat finalul în cățărare la Selcuk, o ascensiune de 5,5 kilometri.
Tour de France
Turul Franței 2023 va începe de la Bilbao! Va fi a 2-a oară când Țara Bascilor va găzdui startul
ACUM 21 ORE
Principalul favorit la victorie este Diego Ulissi. Italianul este câștigătorul de anul trecut și ultimul învingător la Selcuk. Adversarii lui pentru succesul de la general sunt Alexey Lutsenko (Astana), Patrick Bevin (BMC), Jay McCarthy (BORA), Amaro Antunes (CCC-Polkowice), Tim Declerq (Quick-Step), Laurens Ten Dam (Sunweb) sau Koek De Kort (Trek). La sprinturi se vor implica Fernando Gaviria (Quick-Step), Sam Benett (BORA), Jempy Drucker (BMC), Grega Bole (Bahrain-Merida) și Edward Theuns (Trek).
Prima etapă a Turului Turciei 2018 poate fi urmărită în direct pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD marți, 9 octombrie, începând cu ora 12:00.
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
25/01/2022 LA 12:33
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
24/01/2022 LA 18:01