Getty Images

Ciclism: Turul Turciei începe marți pe canalele Eurosport

Ciclism: Turul Turciei începe marți pe canalele Eurosport
By Getty Images

The 09/10/2018 at 10:22Updated The 09/10/2018 at 10:25

Turul Turciei, una dintre cele mai prestigioase curse ale finalului de sezon, se vede pe Eurosport în perioada 9-14 octombrie.

În trecut, Turul Turciei era pregătirea perfectă pentru Giro, dar odată cu intrarea în World Tour, competiția a fost mutată în octombrie. Această decizie a afectat venirea multor rutieri importanți, dar mai ales a echipelor de top. De altfel, în sezonul anterior au fost doar patru echipe de prim rang prezente în Turcia, asta pentru că existau probleme serioase din punctul de vedere al securității.

Situația s-a mai ameliorat în 2018, iar organizatorii au reușit să convingă nu mai puțin de 9 echipe de World Tour să participe la cursă: UAE-Team Emirates, Astana, Bahrain-Merida, BMC, BORA, Quick-Step, Katusha și Sunweb.

Traseul este unul foarte interesant și ofertant. De-a lungul celor șase etape, sprinterii, puncheurii și cățărătorii au o șansă de a se remarca. Clasamentul general se va decide, în mare măsură, în etapa a 4-a, atunci când este programat finalul în cățărare la Selcuk, o ascensiune de 5,5 kilometri.

Principalul favorit la victorie este Diego Ulissi. Italianul este câștigătorul de anul trecut și ultimul învingător la Selcuk. Adversarii lui pentru succesul de la general sunt Alexey Lutsenko (Astana), Patrick Bevin (BMC), Jay McCarthy (BORA), Amaro Antunes (CCC-Polkowice), Tim Declerq (Quick-Step), Laurens Ten Dam (Sunweb) sau Koek De Kort (Trek). La sprinturi se vor implica Fernando Gaviria (Quick-Step), Sam Benett (BORA), Jempy Drucker (BMC), Grega Bole (Bahrain-Merida) și Edward Theuns (Trek).

Prima etapă a Turului Turciei 2018 poate fi urmărită în direct pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD marți, 9 octombrie, începând cu ora 12:00.