Italianul se întorsese de curând acasă, în Filottrano, după ce a încheiat al patrulea Turul Alpilor în această săptămână. Scarponi reușise să și câștige prima etapă a competiției, prima sa victorie din 2013 încoace.
Palmaresul ciclistului cuprinde câștigarea Giro d'Italia în 2011, dar și victorii în Tirreno-Adriatico în 2009, Volta a Catalunya în 2011 și Giro del Trentino în același an. Recent, Scarponi fusese anunțat drept lider al echipei Astana în ediția din acest an a Turului Italiei, care începe peste doar două săptămâni.
Echipa a anunțat decesul său într-un comunicat în această dimineață, spunând că este o „tragedie prea mare pentru a fi scrisă”.
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
IERI LA 12:33
„Sportivul nostru, Michele Scarponi, a decedat în această dimineață în timp ce se afla într-un antrenament pe bicicletă în apropierea casei sale din Filottrano. Michele a fost lovit de către o dubă într-o intersecție.”
„Am pierdut un mare campion și un tip special, mereu zâmbitor în orice situație. A fost un om de bază pentru toată lumea în Astana Pro Team.” Echipa și-a prezentat condoleanțele familiei lui Scarponi. Italianul lasă în urmă o nevastă și doi copii, care pot fi văzuți împreună cu ciclistul în ultima postare a acestuia pe Twitter.
„Michele a încheiat al patrulea în Turul Alpilor ieri în Trento. Apoi a mers acasă în Filottrano (Ancona) cu mașina împreună cu maseurul său și seara a fost acasă la familia sa. În această dimineață, Michele a ieșit cu bicicleta pentru un antrenament când s-a întâmplat tragedia,” s-a arătat în comunicatul echipei Astana.
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
24/01/2022 LA 18:01
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29