Anul trecut, Simon a sosit în Turul Italiei cu scopul declarat de a câștiga. Era campionul în exercițiu din Vuelta și părea să aibă totul de partea sa. Nu s-a întâmplat așa, clasându-se pe un dezamăgitor loc 8. Rutierul englez și Giro nu au o relație foarte strânsă, în condițiile în care în 2018 a condus detașat cursa (câștigând trei etape), pentru a capota în ultima săptămână.
Chiar și așa, și în 2020 Simon Yates va prefera tot Turul Italiei, asta în primul rând pentru că țintește o medalie la Jocurile Olimpice.
"Sezonul trecut nu am simțit că am fost vreun moment la nivelul pe care îl voiam. Vreau să intru iar în cea mai bună formă posibilă și să mă lupt pentru Giro și pentru o medalie la Jocurile Olimpice. Turul Franței este prea aproape de competiția de la Tokyo și consider că cea mai bună modalitate de a aborda anul e să sar peste Turul Franței. Giro mi se potrivește, are mulți kilometri de contratimp și multe ascensiuni înalte. Trebuie să ne pregătim foarte bine, pentru că va fi o concurență acerbă", a spus Simon Yates, într-un comunicat de presă al echipei sale, Mitchelton-Scott.
Turul Italiei
Bătălie amânată la vârf în Turul Italiei, pentru Cima Coppi. Koen Bouwman, învingătorul zilei
ACUM 6 ORE
Simon Yates va începe sezonul 2020 în Turul Down Under, pentru ca apoi să participe tot în Australia la mai multe curse: Cadel Evans Great Ocean Road Race și Jayco Herald Sun Tour.

Concurență de cinci stele în Giro 2020

Bernal a confirmat deja că vine să câștige Giro în 2020, dar câștigătorul Turului Franței de anul trecut va avea adversari pe măsură. Dumoulin sau Roglic, în funcție de ce decide Jumbo Visma, îi va fi principalul adversar, pe hârtie, dar și Nibali poate fi un rutier care să țintească un loc pe podium. Și el are ca pricipal obiectiv al sezonului Jocurile Olimpice, astfel că vor aborda o strategie similară cu a lui Simon Yates.
În Giro vor mai fi prezenți, foarte probabil, Miguel Angel Lopez, Richard Carapaz, învingătorul surpriză de anul trecut, sau Mikel Landa.
Turul Italiei 2020 va avea startul în Budapesta, pe 9 mai, cu un contratimp individual de 8,6 kilometri. Vor urma alte două etape în Ungaria, înainte ca cicliștii din caravană să ajungă în Sicilia, pentru alte trei runde, inclusiv una pe Etna, prima cu final în cățărare.
Apoi, cicliștii vor urma ruta sud-nord, de-a lungul coastei Adriaticii, pentru un final ce se anunță de poveste.
Turul Italiei
"Mikel Landa, descătușat!". Spaniolul amenință că va ataca tricoul roz, în Giro. Ce șanse are
ACUM 12 ORE
Turul Italiei
Dries de Bondt a câștigat etapa a 18-a din Giro, fiind cel mai puternic la sprintul dintre evadați
IERI LA 15:55