Cu o istorie care datează din 1913, Turul Flandrei e încărcată de istorie, sectoarele de pavate, multe dintre ele în cățărări scurte și abrupte, făcând deliciul sutelor de mii de spectatori care înțesau an de an traseul.
Întreruptă între 1915-1918, în timpul Primului Război Mondial, Turul Flandrei a "supraviețuit" celei de-a doua conflagrații mondiale, cursa desfășurându-se fără încetare în perioada 1939-1945. Dar iată că, la 102 ani distanță de la precedentul an în care nu s-a concurat, Turul Flandrei este din nou în pericol. În prezent se caută o nouă dată pentru ea, însă belgienii știu că această misiune nu e deloc ușoară.
Joi seară, după anunțarea măsurilor stricte pentru protejarea împotriva coronaviruslui, Tomas Van den Spiegel, purtătorul de cuvânt al Guvernului belgian a declarat că "se ia în considerare o anulare.
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31
Astăzi de dimineață, în nieuwsblad.be, Dar Ben Weyts, Ministrul Sportului a dat verdictul final. "Nu este realist ca Turul Flandrei să se desfășoare, nu va fi posibil. Plutonul ar putea veni abia pe 3 aprilie, în cel mai fericit caz. Trebuie să arătăm responsabilitate. În acest moment, totul merge în direcția anulării", a spus Ministrul Sportului din Belgia.
Organizatorii caută o nouă dată liberă în calendar, iar în acest moment se discută despre faptul că Turul Flandrei s-ar putea disputa la finalul anului.

Clasicele din Belgia, suspendate din cauza COVID-19

Belgia a devenit ultima țară care a luat măsuri drastice pentru a încerca să încetinească avansarea coronavirusului. Printre ele, Guvernul a decretat suspendarea tuturor activităților publice din țară până pe 3 aprilie , ceea ce înseamnă, de fapt, și anularea tuturor curselor de ciclism care urmau să se desfășoare pe pământ belgian până la acea dată.
Vor fi afectate Nokere Koerse (18 martie), Bredene Koksijde Classic (20), Tres Dias de Brujas-La Panne (25), E3 BinckBank Classic (27), Gent-Wevelgem (29) și A Traves de Flanders (1 aprilie).
Se spera ca Turul Flandrei să se poată desfășura, dar al doilea "monument" e programat pentru 5 aprilie, astfel că lucrurile par clare . O săptămână mai târziu, pe 12 aprilie, ar trebui să aibă loc Paris-Roubaix, însă și deasupra celei de-a treia clasice monument a sezonului planează incertitudinea.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ciclism
Tadej Pogacar a primit premiul "Bicicleta de Aur" pentru cel mai bun rutier al anului
25/11/2021 LA 14:19
Turul Franței
Tadej Pogacar nu va face dubla Giro - Turul Franţei în 2022: "Sunt încă foarte tânăr"
19/11/2021 LA 11:49