Traseul probei de contratimp a avut 16,5 kilometri lungime, dar acesta a propus puține porțiuni de drum plat, astfel că specialiștii au avut dificultăți. Ca atare, oamenii buni la proba contra cronometru, dar care se descurcă bine și pe ascensiuni au avut cele mai bune rezultate.
Câștigătorul surpriză a fost Alexey Lutsenko (Astana), care a parcurs distanța în 21 de minute și 36 de secunde. Kazahul a fost urmat de coechipierul său, Ion Izagirre (21:28) și de danezul Kasper Asgreen (21:27).
Victoria de azi a fost prima din acest sezon pentru Lutsenko, care nu a mai simțit gustul unui succes din Turul Franței de anul trecut. De asemenea, kazahul de 28 de ani a câștigat pentru prima dată un contratimp la o cursă importantă, el bifând astfel de succese până acum doar la campionatele naționale (2015 și 2019) sau în Turul Danemarcei (2014).
Turul Franței
Geraint Thomas e aproape sigur de locul 3 în Turul Franței! Galezul, săgeți către cei de la Ineos
22/07/2022 LA 09:14

Lucas Postlberger e lider în clasamentul general pentru numai o secundă

Succesul de azi nu i-a fost suficient lui Lutsenko pentru a prelua șefia clasamentului general, acesta fiind acum la numai o secundă în spatele lui Lukas Postlberger (Bora), care a terminat etapa de azi pe locul 9, la 23 de secunde în urma învigătorului.
Ceilalți oameni cu pretenții la tricoul galben au avut prestații decente, singurul de la care se aștepta poate mai mult fiind Geraint Thomas (Ineos), care a terminat al 10-lea, la 23 de secunde de Lutsenko.
Etapa a 5-a va fi una destul de lungă (175 de kilometri), cu 5 cățărări repertoriate pe traseu, însă niciuna foarte dificilă, astfel că puncheurii sau chiar sprinterii care vor rezista până la final vor avea o șansă bună la victorie.
Turul Franței
Wiggins a dat verdictul! Care a fost marea greșeală a lui Pogacar în etapa a 11-a din Turul Franței
14/07/2022 LA 08:17
Turul Franței
Turul Franței | Experții au identificat marii câștigători și marii perdanți ai primei săptămâni
11/07/2022 LA 12:22