Etapa a 5-a din Criteriul Dauphine a fost una extrem de animată, iar finalul a făcut deliciul fanilor. Fiind o etapă cu un traseu neregulat, dar fără cățărări foarte dificile, echipele sprinterilor puternici, în special Bahrain, au tras după evadare.
Aceasta a fost anihilată cu circa 40 de kilometri înainte de final și chiar dacă au urmat și alte atacuri, plutonul le-a ținut în frâu și se părea că învingătorul va fi decis la sprint. Geraint Thomas nu a fost de acord și a forțat la intrarea în ultimul kilometru, profitând de indolența celorlalți rutieri într-un viraj la 180 de grade și nu a mai putut fi ajuns până la final.

Geraint Thomas a câștigat etapa a 5-a din Criteriul Dauphine

Ciclism
Sonny Colbrelli și-a anunțat retragerea din ciclism: "Trebuie să renunț la visul meu de o viață"
30/10/2022 LA 11:30
Galezul a fost aproape să plătească scump faptul că s-a uitat în spate pe ultiimii metri, iar Sonny Colbrelli era foarte aproape să-l depășească. Reluările au arătat însă că Thomas l-a învins pe italian cu mai bine de jumătate de roată. Pentru Colbrelli, acesta a fost cel de-al 3-lea loc doi în această ediție a Criteriului Dauphine, el având și o etapă câștigată. Podiumul a fost completat de Alex Aranburu.
Așadar, Geraint Thomas își trece în cont a 2-a victorie a sezonului, după ce a câștigat o etapă și în Turul Romandiei. Succesul de azi este unul în special de moral, după ce rutierul de la Ineos dezamăgise crunt, ieri, în proba de contratimp, unde se număra printre favoriți, dar a terminat abia al 10-lea.
În clasamentul general lider rămâne Lucas Postlberger (Bora), care are numai o secundă avans în fața Lui Alexei Lutsenko.
Mâine încep lucrurile cu adevărat serioase în Criteriul Dauphine, urmând prima etapă cu ascensiuni dificile. Rutierii vor parcurge 167 de kilometri, iar în partea a 2-a a traseului vor avea de trecut peste 4 cățărări repertoriate, cea mai dificilă fiind Cole de Porte (7,7 km/6,6%), urmând ca finishul să fie pe Montee du Sappey-en-Chartreuse (3 km/6%).
Turul Franței
Geraint Thomas e aproape sigur de locul 3 în Turul Franței! Galezul, săgeți către cei de la Ineos
22/07/2022 LA 09:14
Turul Franței
Wiggins a dat verdictul! Care a fost marea greșeală a lui Pogacar în etapa a 11-a din Turul Franței
14/07/2022 LA 08:17