Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vingegaard a pierdut generalul în Cro Race pentru doar o secundă! Danezul, învins de Mohoric

Nicu Savin

Actualizat 02/10/2022 la 17:18 GMT+3

Jonas Vingegaard a ratat incredibil câștigarea Cro Race, fiind devansat cu numai o secundă de Matej Mohoric. Slovenul a avut un plan perfect în ultima etapă și a câștigat tricoul roșu grație secundelor de bonificație.

Elia Viviani a câștigat la sprint ultima etapă din Cro Race

Cro Race a fost prima cursă la care a participat Jonas Vingegaard după succesul istoric din Turul Franței. Danezul a câștigat două etape în Croația și avea 8 secunde avans la general înaintea ultimei etape, fiind mare favorit la victoria generală.
picture

Vingegaard, victorie superbă în etapa "regină" din CRO Race! Danezul, ca și câștigător la general

Ultima rundă s-a disputat pe un traseu aproape plat, astfel că diferența se putea face doar la secundele de bonificație, dar Vingegaard a fost învins de un plan ideal al lui Matej Mohoric (Bahrain). Slovenul și-a surprins adversarul la un sprint intermediar și a luat 3 secunde de bonificație, reducând ecartul la 5 secunde.

Matej Mohoric a câștigat generalul în Cro Race, devansându-l cu numai o secundă pe Jonas Vingegaard

Finalul a fost unul tehnic, dar Vingegaard a reușit să termine în același timp cu primii clasați. Totuși, danezul a pierdut clasamentul general, deoarece Mohoric s-a clasat pe locul doi în ultima rundă, câștigată la sprint de Elia Viviani. Grație locului doi, Mohoric a primit alte 8 secunde de bonificație și a terminat competiția cu doar o secundă avans față de Vingegaard.
"Sunt foarte mândru că am făcut asta împreună cu echipa. Planul nostru la sprintul intermediar a fost corect și la sprintul final a trebuit doar să-l urmăresc pe Viviani. Asta a funcționat datorită coechipierilor mei", a spus Mohoric la final, referindu-se în special la Jonathan Milan, care a renunțat la a lupta pentru victorie pentru a-i oferi șansa slovenului să ia secunde de bonificație.
Așadar, Vingegaard a ratat la mustață un succes care părea destul de sigur înainte de ultima zi. Pentru Mohoric, aceasta este a 3-a victorie la general în carieră, după ce în 2018 a câștigat Turul Germaniei și BinckBank Tour.
Sezonul de ciclism se apropie de final. Săptămâna viitoare vor avea loc ultimele curse importante, totul culminând cu Il Lombardia, ultima clasică monument a anului, care va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player sâmbăta care urmează.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo