2017 a fost ultimul an în care "El Pistolero" a concurat la nivel înalt. Rezultatele au fost destul de bune (top 10 atât în Turul Franței, cât și în Vuelta) și trei locuri secunde: în Paris Nice, Turul Cataluniei și Turul Țării Bascilor.
Mulți rutieri de general ar considea astfel de rezultate impresionante, dar Contador a simțit că nu se mai poate lupta cu șanse la general pentru un Mare Tur și a ales să se retragă în glorie.
Cu 7 mari tururi în palmares - câte două Giro și Turul Franței și trei Vuelta -, ibericul a făcut imediat tranziția de la bicicletă la rolul de comentator, alăturându-se echipei Eurosport. O perioadă fantastică pentru Contador, care l-a făcut să vadă altfel lumea ciclismului, dar care l-a ajutat să suporte mai ușor despărțirea de marea dragoste.
Ciclism
UCI Track Champions League | Archibald pierde teren în fața lui Valente
03/12/2022 LA 04:36

Interviu cu Alberto Contador

Cum vezi primii doi ani ca expert Eurosport?
Am o stare foarte bună, au fost doi ani extrem de interesanți pentru mine. Schimbarea a fost majoră, pentru că am părăsit ciclismul când eram încă la un nivel foarte bun. Faptul că acum am ocazia să stau lângă fenomen, să comentez sau să vorbesc despre ciclism face tranziția mult mai ușoară.
Cum ai perceput noul rol?
Nu pot să spun că mă descurc perfect, dar fac tot posibilul. E foarte frumos să văd că sunt alături de alți colegi care au contribuit la acest sport. Să împărtășim acum opinii, să vorbim despre curse la microfon e foarte plăcut, îți dai seama câte lucruri ai acumulat în viața de sportiv. Când concurezi, te concentrezi pe ce ai de făcut în cursă, acum e ceva nou, diferit, dar cumva simt că mi se potrivește. Mă simt natural și cred că mă descurc destul de bine.
https://i.eurosport.com/2019/09/09/2673357.jpg
Care sunt secretele tale, ce faci înainte de a intra în direct?
Din fericire, am foarte mulți prieteni în ciclism. Asta mă ajută enorm, pentru că pot să adun o mulțime de informații, pot să înțeleg ce se întâmplă cu cicliștii și cu echipele și pot să anticipez scenariile care pot să apară într-o cursă sau într-o etapă. Pot să transfer toate aceste date către telespectatori și e plăcut.
Faptul că am concurat atât de mult mă ajută să știu o mulțime de detalii despre anumite cățărări, să pot să fac analogii, să vin cu câte o poveste amuzantă. Ceea ce îmi doresc cel mai mult e să îi fac pe oameni să înțeleagă care sunt senzațiile în ciclism și care sunt momentele cheie.
Cum ai progresat în acești doi ani, de când te-ai alăturat echipei Eurosport?
Îmi văd clar evoluția. Am fost acompaniat mereu de profesioniști. Am colaborat foarte strâns cu Javier Ares (n.r. comentator de limbă spaniolă al Eurosport), pe care îl admir mult, e o adevărată personalitate în domeniu. Eu sunt prin natura mea un perfecționist și am căutat mereu să progresez.
Când am început, nu am crezut că o să pot să comentez o cursă timp de 5 ore. Am învățat să fiu mult mai fluid în exprimare, să evit repetițiile, să fac totul să pară natural. Mereu vreau să fiu mai bun, să evoluez.
Ce părere ai despre echipa Eurosport cu care lucrezi?
Suntem o adevărată familie și sunt foarte fericit să fiu alături de ei. În fiecare moment, fie că sunt la pupitrul de comentator, fie că am intervenții din studio sau de pe șosea, am senzația că totul vine cu o naturalețe impresionantă. E o muncă de echipă, toți știm să ascultăm și să facem lucrurile cât mai bine și toți ne dorim să progresăm.
Care a fost cea mai frumoasă amintire a ta de când lucrezi pentru Eurosport?
Ultima ediție din Turul Franței a fost foarte interesantă, au fost niște emoții speciale. E adevărat, eu am și o afecțiune specială pentru această cursă. Dacă ar fi să aleg un moment, m-aș opri asupra etapelor în care Egan Bernal și Julien Alaphilippe au ieșit la rampă. Ambii au arătat calități impresionante.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ciclism
Turul Franței 2024 se va termina la Nice! Motivul pentru care Parisul nu va găzdui ultima etapă
02/12/2022 LA 12:34
Ciclism
Adio, Davide Rebellin! Cele mai bune momente ale rutierului decedat în urma unui accident oribil
01/12/2022 LA 07:40