Cea mai importantă se va desfășura în Olanda și Belgia, urmând să debuteze luni. BinckBank Tour propune nu mai puțin de șapte etape, fiind o competiție prielnică sprinterilor și oamenilor de clasice. Primele cinci zile au un profil plat, singurele dificultăți fiind câteva zone de pavate (asta în primele patru etape), iar în runda a 5-a sunt repertoriate două cățărări scurte, dar abrupte, însă plasate departe de finiș. Totuși, diferențele reale în clasamentul general se vor face la finalul săptămânii, sâmbătă fiind programat contratimpul individual în lungime de 8,3 km din localitatea batavă Den Haag, iar ultima zi are un profil asemănător cu ce vedem în Turul Flandrei, finișul având loc în localitatea Geraardsbergen după 178 de kilometri și 13 urcări specifice Flandrei.
Cu un asemenea traseu, cu siguranță favoriții pentru general sunt cicliștii pe care îi vedem des în clasicele din primăvară. Principalul favorit este văzut Tim Wellens, un foarte bun om de Ardeni, el fiind avantajat și de contratimpul de sâmbătă. Adversarii săi principali sunt belgienii Philippe Gilbert sau Greg Van Avermaet, dar va trebui să îi urmărim și pe Alberto Bettiol (învingătorul din Turul Flandrei 2019), Edward Theuns, Bob Jungels, Zdenek Stybar, Dylan Van Baarle, Oliver Naesen, Tiesj Benoot sau Mike Teunissen.
De asemenea, în cursa din Belgia și Olanda și-au anunțat prezența cei mai importanți sprinteri din plutonul profesionist: Sam Bennett, Dylan Groenewegen, Alvaro Hodeg, Phil Bauhaus, Jasper Philipsen, Arnaud Demare, Kristoffer Halvorsen sau Sacha Modolo.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Tot de luni, 12 august, seara veți putea urmări în direct toate etapele din Turul Utah, a doua cea mai importantă cursă de pe continentul Nord-American. Cu un prolog și șase etape, Turul Utah are un traseu dificil care avantajează puncheurii și cățărătorii. Cei mai buni rutier veniți cu obiectivul de a câștiga generalul vor trebui să facă diferențe în etapele cu numărul doi și trei, atunci când vor fi cele două finișuri la altitudine pe Powder Mountain Resort și North Salt Lake.
Doar două formații de World Tour și-au anunțat prezența în Utah: EF Education-First și Trek-Segafredo. Education va miza pe Lachlan Morton, văzut ca principal favorit la victorie, în timp ce Trek în aduce în America pe câștigătorul tricoului de cel mai bun cățărător în Giro – Giulio Ciccone. De urmărit și evoluția românului Serghe Țvetcov, actual rutier la Floyd Cycling Team, dar și a veteranului canadian Rob Britton de la Rally Cycling, campionul Canadei la contratimp.
În fine, de joi va debuta și a șapte ediție a Turului Arctic al Norvegiei, una din cele mai frumoase curse din calendarul ciclist. Peisajele din nordul Scandinaviei și traseu desenat de organizatori fac ca această competiție să ne țină conectați în fața televizoarele pentru a urmări competiția din Norvegia. Sunt doar patru etape, două pentru sprinteri și alte două destinate cățărătorilor și puncheurilor. Lista de start nu este în totalitate actualizată la momentul redactării articolului, dar în mare se știu liderii echipelor importante. Astana îl va aduce pe Alexey Lutsenko, Arkea-Samsic pe Warren Barguil, Katusha-Alpecin pe Ilnur Zakarin, Direct Energie pe Lilian Calmejan și Corendon-Circus pe Mathieu Van der Poel, învingător din Amstel Gold Race. Sprinterii deja confirmați sunt Danny Van Poppel, Bryan Coquard și Christophe Laporte.
Așadar, de luni până duminică de la ora 16:00 veți putea urmări BinckBank Tour pe Eurosport 1, Turul Utah de luni până duminică de la 22:30 tot pe Eurosport 1 (cu excepția etapei a 6-a, difuzată pe Eurosport 2), iar Turul Arctic al Norvegiei de joi până duminică de la 18:00 în direct pe Eurosport 1.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02