Cum Turul Franței s-a încheiat în urmă cu o săptămână, luna august ne propune o mulțime de curse interesante, mai ales că de la 1 august s-a deschis oficial și perioada de transferuri. Până la Turul Spaniei, ultimul Mare Tur al sezonului, ne vom delecta cu competiții de o săptămână, dar și curse de o zi.
În primul rând, sâmbătă se va desfășura Clasica San Sebastian, una din cele mai prestigioase clasice din Spania. Cu un traseu specific Țării Bascilor și un profil desenat ca „dinții unui fierăstrău”, organizatorii se așteaptă la o nouă ediție spectaculoasă. Vor fi nu mai puțin de șapte cățărări repertoriate, dar diferențele se vor face pe Murgil-Tontorra (1,9 km cu o pantă medie de 10%), plasată în ultimii 15 kilometri. Din vârful ei mai rămân 9 kilometri și o coborâre tehnică, deci șansele la victorie cresc pentru rutierii ce vor trece primii peste această ascensiune.
Printre favoriți se numără Julian Alaphilippe, câștigătorul din 2018, care are o formă grozavă după prestația din Le Tour. El va fi principalul favorit la victorie, dar în cursă îl vom avea și pe Egan Bernal, proaspătul câștigător al Turului Franței. Alți rutieri de urmărit mai sunt Alejandro Valverde, Mikel Landa, Michael Woods, Adam Yates, Gorka Izagirre, Tim Wellens, Dan Martin sau Bauke Mollema.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Tot sâmbătă va debuta și a 76-a ediție aTurului Poloniei. Una din cele mai respectate curse din partea centrală a Europei va aduna la start nume importante din plutonul profesionist, dar traseul aduce mai multe oportunități pentru sprinteri și puncheuri. Primele trei zile au un profil plat, urmând ca a patra zi să producă diferențe între favoriți pe un finiș exploziv de 1300 de metri cu o pantă de 12%.
Rundele cu numărul cinci și șase au multe cățărări, dar finișul este ceva mai ușor, în una din ele, la Zakapone, fiind chiar în coborâre. Clasamentul general final se va definitiva în ultima etapă, la Bukowina Tatrzanska, unde pe rutieri îi așteaptă la final o ascensiune de 3 km cu o pantă medie de 5%.
Favorit, în opinia bookmakerilor, este columbianul Sergio Higuita, noul transfer al celor de la EF Education-First. Higuita, un cățărător talentat, se descurcă foarte bine pe finalurile explozive, dar va avea câțiva adversari redutabili. În primul rând, reprezentantul gazdelor, Rafal Majka, dar și Diego Ulissi, Miguel Angel Lopez, Ion Izagirre, Tao Geoghegan Hart sau Matej Mohoric. De asemenea, vom avea întreceri serioase și la sprint, în Turul Poloniei fiind prezenți cicliști ca Pascal Ackermann, Fabio Jakobsen, Fernando Gaviria, John Degenkolb, Max Walscheid sau Luka Mezgec.
Nu în ultimul rând, duminică pe Eurosport putem urmări și cursa Ride London, o cursă de o zi din capitala Angliei. Cu un traseu vălurit ce se va învârti în jurul urcării Box Hill (3,2 km cu o pantă de 4%) – peste care se va trece de cinci ori, însă ultimii 35 de kilometri vor fi pe plat. În atare condiții, sprinterii vor fi avantajați și se anticipează un final la sprint masiv. Astfel, Caleb Ewan este văzut ca principal favorit, mai ales după cele trei victorii din Turul Franței. Rivalii săi vor fi Sam Bennett, Elia Viviani, Arnaud Demare, Alexander Kristoff, Michael Matthews, Sonny Colbrelli și Nicolo Bonifazio.
Programul transmisiunilor de ciclism în weekend pe Eurosport:
Sâmbătă, 3 august:
Ora 17:00 – Clasica San Sebastian – Eurosport 1
Ora 18:30 – Turul Poloniei – Etapa 1 – Eurosport 1
Ora 19:00 – Ride London – Cursa feminină – Eurosport 2
Duminică, 4 august:
Ora 16:00 – Ride London – Cursa masculină – Eurosport 2
Ora 18:30 – Turul Poloniei – Etapa a 2-a – Eurosport 1 HD Internațional
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02