Ciclism

Damiano Cunego și Niki Terpstra, internați în spital! "Din păcate, zvonurile sunt adevărate"

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Niki Terpstra cucerea în 2018 Turul Flandrei

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
17/06/2020 la 16:02

Damiano Cunego și Niki Terprstra, doi dintre cicliștii importanți din ultimul deceniu și jumătate, se află în spital. Italianul are o infecție în sistemul ventricular cerebral, în timp ce olandezul a suferit o căzătură teribilă la un antrenament. Ambii sunt în afara oricărui pericol.

Câștigătorul Giro 2004 a dezvăluit că se află în spital, la Verona, după ce medicii i-au găsit o infecție într-unul dintre ventriculii cerebrali.

"Micul Prinț" a confirmat pe rețelele de socializare că a trecut printr-o perioadă grea, dar acum a început ultima parte a recuperării, astfel că are motive să fie optimist.

Ciclism

Fantastic: Mathieu van der Poel ar putea veni în Turul Sibiului

IERI LA 10:14

"După peste o săptămână în spital, am decis să fac prima poză, pentru că acum pot în sfârșit să zâmbesc", a scris Cunego pe o rețea de socializare.

Cunego e sub atenta monitorizare a unui doctor renumit, Soda, și va mai fi ținut în spital timp de aproximativ 3-4 săptămâni, pentru ca tratamentul pe care îl urmează să fie complet. Recuperarea va fi completă, iar italianul va putea să își reia activitatea obișnuită la finalul lui iulie.

Retras din ciclism în 2018, Cunego a devenit antrenor și consultant pentru cei care vor să investească în ciclism. De-a lungul carierei, el a evoluat pentru Saeco, Lampre-Merida și Nippo-Vini Fantini. Pe lângă Giro câștigat la doar 22 de ani, Cunego a mai câștigat în trei rânduri Giro di Lombardia, Amstel Gold Race, Giro del Trentino sau etape în Turul Spaniei. În Turul Franței, a obținut un singur TOP 10, în 2011.

Terpstra, accident la antrenamente

Niki Terpstra se află și el într-o situație delicată, după o căzătură la viteză mare. Rutierul olandez a fost transportat de urgență cu elicopterul la spital, anunță NOS, o televiziune din Olanda, dar din fericire e în afara oricărui pericol.

Rutierul de clasice are un plămân afectat de la căzătură, mai multe coaste fracturate, precum și clavicula ruptă.

"Din păcate, zvonurile sunt adevărate. Niki a căzut rău marți, în timpul unui antrenament. E în spital și va mai rămâne acolo câteva zile. Nu e în pericol, dar va avea nevoie de o perioadă lungă de recuperare", a confirmat soția sa, Ramona.

Total Direct Energie, formația batavului, a confirmat că acesta va lipsi aproximativ 3 luni din cauza rănilor suferite, ceea ce înseamnă că sezonul său e în mare parte compromis.

Terpstra a fost în ultimii ani unul dintre cei mai puternici cicliști de clasice, câștigând, printre altele, Paris-Roubaix (2014) și Turul Flandrei (2018). În acea perioadă, rutierul olandez evolua pentru cea mai puternică echipă de clasice, QuickStep.

Tour de France

Bernal a spus cum stau, de fapt, lucrurile între el și Froome în cadrul echipei Ineos

IERI LA 15:25
Ciclism

Julien Bernard a câștigat etapa a doua din Turul Franței virtual

05/07/2020 LA 17:07
Subiecte asemănătoare
Ciclism
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol