Conform previziunilor specialiștilor, victoria în etapa de zi a venit din evadare. Lupta pentru victorie s-a dat în doi, iar francezul David Gaudu s-a dovedit prea puternic pentru Marc Soler, chiar dacă ibericul a fost primul care a atacat pe ascensiunea finală.
Aceata este fără îndoială cel mai important succes din carieră al francezului de 24 de ani. Până acum, el mai avea doar 2 victorii, una în Turul Romandiei (2019) și alta în Tour de l'Ain (2017).
În general, etapa a fost mai anostă decât ne-am fi așteptat, oamenii din fruntea clasamentului general preferând să se menajeze. Jumbo Visma a fost mereu la trenă pe ascensiunea finală și nimeni nu a avut curaj să-l atace pe Primoz Roglic, dar nici acesta nu a forțat o desprindere în clasamentul general, astfel că nu este nimic de notat în această privință. Poate doar problemele avute de Esteban Chavez, care a pierdut peste 2 minute în raport cu ceilalți favoriți și a ieșit din afara primulor 10 în clasamentul general.
Ciclism
UCI Track Champions League | Archibald pierde teren în fața lui Valente
03/12/2022 LA 04:36
Așadar, artificiile au fost amânate pe mâine, când urmează o etapă extreme de dificilă, care se va încheia pe Alto de l'Angliru, o cățărare de 13,2 kilometri, cu o pantă medie de 9,4%. Până în acel punct rutierii vor mai avea de trecut peste 2 cățărări de categoria a 3-a în prima parte a traseului, iar apoi peste alte 2 ascensiuni de categoria 1, ceea ce îi va seca de energie, astfel că este de așteptat să se facă ecarturi între favoriți.

Desfășurarea etapei a 11-a din Vuelta 2020

Mulți rutieri au încercat să se strecoare astăzi în evadare, profilul etapei și perspectiva celei de mâine oferind o șansă bună la victorie atacanților. Din acest motiv, evadarea s-a format destul de greu, dar după ce s-a definitivat grupul fruntaș cursa a continuat într-un ritm destul de scăzut.
Așa cum era de așteptat, nu s-au întâmplat lucruri spectaculoase până pe cățărarea finală: Alto de Farrapona (16,5 km/6,2%). În acel moment, evadarea mai număra doar 5 rutieri: Mark Donovan și Michael Storer (Sunweb), David Gaudu (Groupama FDJ), Guillaume Martin (Cofidis) și Marc Soler (Movistar), care aveau un avans de peste 2 minute față de pluton.
Marc Soler atacat cu 5 kilometri înainte de final, iar singurul care a răspuns a fost David Gaudu. Cei doi s-au dovedit a fi prea puternici și au început să pună distanță față de urmăritori, astfel că era din ce în ce mai clar că dintre ei se va alege câștigătorul etapei. Francezul a accelerat aproape de finish, iar Soler nu a putut să-i răspundă, francezul trecând solitar linia de sosire.
În spate, trena celor de la Jumbo Visma nu a fost una draconică, astfel că principalii favoriți nu aveau probleme în a se menține, toți trecând în același timp linia de sosire.
Clasamentul etapei a 11-a din Vuelta 2020
https://i.eurosport.com/2020/10/31/2926046.jpg
Clasamentul general după etapa a 11-a
https://i.eurosport.com/2020/10/31/2926047.jpg
Ciclism
Turul Franței 2024 se va termina la Nice! Motivul pentru care Parisul nu va găzdui ultima etapă
02/12/2022 LA 12:34
Ciclism
Adio, Davide Rebellin! Cele mai bune momente ale rutierului decedat în urma unui accident oribil
01/12/2022 LA 07:40