Organizatorii cursei au amenințat anterior că o vor da în judecată iar femeia s-a prezentat miercuri la poliție pentru a se preda. În vârstă de 30 de ani, ea a fost reținută de poliție peste noapte și ar fi urmat să fie amendată.
Însă organizatorii Turului Franței au renunțat la acuzații pentru a calma situația.
”Ne-am retras plângerea. S-a ajuns prea departe cu acest eveiment, dar dorim să amintim tuturor despre regulile de siguranță la aceste curse. Dacă vii la Turul Franței, îți ții copilul, animalul de companie și nu treci strada fără să fii atent. Și cel mai important - respecți cicliștii, ei sunt cei care apar la televizor”, a declarat președintele Tour de France, Christian Prudhomme.
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
ACUM O ZI
Plutonul de la Turul Franței de joi a organizat un protest pentru siguranța cicliștilor joi după ce mai multe accidente au marcat primele trei zile de concurs.
Deși organizatorii au renunțat la calea legală, se pare că Marc Soler, cel care s-a accidentat grav în acel accidentat și nu a mai putut participa în următoarele două etape, ia în continuare în considerare să o dea în judecată pe femeie.
”Nu știu ce să fac, dar cred că o voi da în judecată pe acea spectatoare, pentru că mi-a stricat tot Turul și sunt foarte nervos”, a declarat el în presa spaniolă.

Incident teribil în prima etapă a Turului Franței

O femeie iresponsabilă a provocat una dintre cele mai urâte căzături din istoria Turului Franței. Aceasta a stat prea aproape de șosea, iar Tony Martin (Jumbo Visma) a izbit-o în plin. Germanul s-a prăbușit, iar aproape tot plutonul, care era compact în momentul respectiv, a fost implicat în căzătură, mai mulți rutieri având nevoie de îngrijiri medicale.
În haosul creat pe șosea, femeia respectivă a dispărut, însă ea s-a predat poliției miercuri.
Ciclism
Tadej Pogacar a primit premiul "Bicicleta de Aur" pentru cel mai bun rutier al anului
25/11/2021 LA 14:19
Turul Franței
Tadej Pogacar nu va face dubla Giro - Turul Franţei în 2022: "Sunt încă foarte tânăr"
19/11/2021 LA 11:49