UCI a confirmat că orașul italian Imola, din regiunea centrală Emilia Romagna, va fi gazda Campionatului Mondial de ciclism din 2020, care vor avea loc între 24 și 27 septembrie, în următorul week-end după încheierea Turului Franței. Este pentru a 12-a oară în istorie când Italia găzduiește Campionatul Mondial de ciclism pe șosea, ultima dată când s-a întâmplat acest lucru fiind acum 7 ani, când Frorența a fost gazdă.
Majoritatea cicliștilor care și-au fixat ca obiectiv Campionatul Mondial din acest an s-au pregătit pentru un traseu cu mai multe cățărări, dar decizia celor de la UCI de astăzi întoarce lucrurile cu 180 de grade. Traseul cursei pe șosea din Italia este potrivit mai degrabă pentru sprinteri și nu pentru oamenii care sunt buni pe cățărări, așa că toate planurile acestora au fost date peste cap.
https://i.eurosport.com/2019/10/02/2687992.jpg
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29

UCI a considerat că Italia e mai sigură decât Franța

Traseul va avea o distanță de 259,2 de kilometri și se va răspândi în jurul celebrului circuit de curse de la Imola. Rutierii vor parcurge de 9 ori un circuit de 28,8 kilometri, iar singurele dificultăți de pe traseu vor fi 2 cățărări pe versanții Tre Monti (5 kilometri în total cu o pantă media de 10%), ceea ce nu reprezintă o mare problemă pentru sprinteri.
Inițial, mare favorită de a primi găzduirea campionatelor mondiale era Franța, pe un traseu care se încheia pe urcarea La Planche des Belles Filles, unul care era mult mai apropiat de cel stabilit în Elveția.
Doar că UCI a pus pe primul loc situația privind pandemia de coronavirus, iar Italia stă mult mai bine decât Franța din acest puncte de vedere, astfel că acesta este principalul argument pentru alegerea orașului italian. Mai mult, italienii vor plăti o taxă importantă către UCI, care se estimează a fi între 3 și 4 milioane de €, ceea ce reprezintă o adevărată gură de oxigen în condițiile în care în jur de 70% din cursele din acest an au fost anulate.
"Acordarea Campionatelor Mondiale de ciclism pe șosea Italiei în acest an are o mare valoare simbolică pentru UCI: într-o țară care a suferit enorm de pandemia Covid-19, dar a reușit să o confrunte eficient și cu curaj, punerea în scenă a liderilor noștri în acest eveniment anual va fi, în felul său, un semn al revenirii la normalitate într-o regiune în care starea de sănătate este acum sub control.", a spus David Lappartient, președintele UCI.
Toate cursele de la Campionatul Mondial de la Imola vor putea fi urmărite în direct și în exclusivitate pe Eurosport.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02