34,2 kilometri este distanţa contratimpului de la Mondiale, mult mai puţin decât în general. Vorbim de două tururi de circuit de câte 17 kilometri, cu 20 de viraje şi o căţărare scurtă.
În absenţa lui Wout Van Aert, care se va concentra să aducă în Belgia tricoul curcubeu în proba de şosea, bătălia pentru aur pare să se dea, pe hârtie, între doi rutieri: Filippo Ganna (Italia) şi Remco Evenepoel (Belgia).

Ganna vs Evenepoel pentru aur, la Mondiale (proba de contratimp)

Weltmeisterschaften
Rezumatul cursei de șosea de la Mondiale. Remco Evenepoel a dat recital
25/09/2022 LA 09:53
Rutierul lui Ineos a devenit în ultimii ani standardul pentru probele de contratimp, fiind dublu campion mondial şi câştigând 6 curse contra-cronometru în 2022. Totuşi, dominaţia lui nu a mai fost la fel de evidentă ca în 2020 şi 2021, lucru văzut în UAE Tour (învins de Bissegger) şi în Turul Franţei, când a sosit doar pe 5 în cele două contratimpuri. Mai mult, la Europene a reuşit să ocupe doar treapta a 3-a a podiumului, însă e de presupus că şi-a gândit vârful de formă pentru competiţia din Australia. Ganna are ocazia să îi egaleze pe Tony Martin, Fabian Cancellara şi Michael Rogers, toţi tripli campioni mondiali ai disciplinei.
Fără a fi capabil să dezvolte puterea lui Ganna, Remco Evenepoel pare singurul în măsură să îi pună probleme reale italianului, în lupta pentru aur. Tânărul belgian are un moral excepţional, după câştigarea Turului Spaniei, unde a reuşit - pe o distanţă similară (un contratimp de 31 de kilometri) - să îi ia 48 de secunde campionului olimpic, Primor Roglic.
Remco are de partea sa virajele, fiind un rutier mai tehnic, dar şi poziţia aerodimamică. În 2019, la primul său sezon de profesionişti, Evenepoel a venit pe podium la contratimp, la Mondiale, de atunci câştigând alte 8 astfel de curse.
Pentru un loc pe podium la Mondialele de la Wollongong se vor mai lupta Stefan Kung, Stefan Bissegger (Elveţia) şi, de ce nu, Tadej Pogacar (Slovenia). Dublul câştigător de Turul Franţei nu poate dezvolta aceeaşi putere ca mult mai solizii săi adversari, dar e extrem de constant. Chiar dacă are ca scop cursa de şosea, de weekendul viitor, într-o zi bună poate să surprindă şi să ocupe un loc între primii 3 şi la contratimp.
Proba de contratimp individual masculin de la Campiontatele Mondiale va fi în direct duminică dimineaţă, de la 6:30, pe Eurosport 1.
Ciclism
Remco Evenepoel, campion mondial în cursa de șosea de la Wollongong. Aur după o cursă uriașă
25/09/2022 LA 07:19
Weltmeisterschaften
Van der Poel, arestat pentru un incident la hotel, chiar înainte de cursa de șosea de la Mondiale
25/09/2022 LA 06:10