294 de kilometri stăteau între cei aproape 200 de rutieri și finalul din San Remo, în a 109-a ediție a cursei de o zi supranumită "La Classicissima".
Toți se gândeau că se va ajunge la un sprint redus, dar exista și posibilitatea ca un puncheur să păcălească plutonul, cu un atac bine orchestrat, pe Poggio. Dar nimeni nu se gândea că un rutier de general, precum Nibali, poate să cucerească prima clasică "monument" a sezonului.
Și, totuși, miracolul s-a produs. Urmând roata lui Krists Neilands (Israel Cycling Academy), pe Poggio, Nibali a ajuns într-o situație total neașteptată. Atacanții nu au fost atent marcați de pluton, puțini gândindu-se că vreunul dintre ei poate duce atacul la bun sfârșit.
Turul Italiei
Dries de Bondt a câștigat etapa a 18-a din Giro, fiind cel mai puternic la sprintul dintre evadați
ACUM 14 ORE
Dar "Rechinul" e probabil unul dintre cei mai buni coborâtori din istoria ciclismului, iar asta s-a văzut pe coborârea de pe Poggio. Deși inițial luase un avans de doar 10 secunde pe urcare, ulterior italianul s-a tot distanțat, reușind să taie virajele ca nimeni altul și să găsească mereu trasa ideală.
Pe final, plutonul a recuperat fantastic și se părea că îl va "înghiți" pe Nibali, dar acesta a fost ajuns abia pe linia de sosire, fără a fi însă depășit. Caleb Ewan (Mitchelton Scott), Arnaud Demare (Groupama FDJ) și Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) au făcut totul pentru a-l prinde pe italian, însă sprintul lor a fost insuficient de puternic.
În ultimii 15 kilometri, m-am simțit cu adevărat fantastic. Pe Poggio am lucrat excelent cu Sonny Colbrelli. Când directorul sportiv mi-a spus ce avans am, am știut că trebuie să fac un singur lucru: full gas! | Vincenzo Nibali, după victoria fantastică din 2018

Clasament Milano-San Remo 2018

https://i.eurosport.com/2020/04/06/2803477.png
Deja câștigător al tuturor celor trei Mari Tururi în primăvara lui 2018, Nibali a fost surprinzătorul câștigător al Milano-San Remo. El a bifat a treia clasică "monument" a carierei, după cele două victorii din Il Lombardia, cursă de o zi care se pretează cel mai bine rutierilor de general. "Rechinul" a pus astfel capăt unei perioade de 12 ani de secetă pentru italieni în "La Classicissima". Ultimul italian cu victorie în Milano San-Remo fusee Pippo Pozzato, în 2006.
Victoria fantastică a lui Nibali din Milano-San Remo 2018 poate fi urmărită astăzi, de la 16:30, pe Eurosport 1.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Turul Italiei
Joao Almeida, OUT din Giro 2022, după ce a fost găsit pozitiv la COVID-19
ACUM 18 ORE
Turul Italiei
Simon Yates s-a retras din Giro. Căzătura de pe Etna, mult mai serioasă decât se credea
ACUM 19 ORE