Începute duminică, Campionatele Mondiale de Ciclism pe Șosea au ajuns la ultima probă care îi pune pe rutieri față în față cu cronometrul. Este și cea mai prestigioasă dintre ele – cea de contratimp individual masculin.
Pe cicliști îi așteaptă un traseu de 52,5 kilometri care se încheie la Innsbruck după o cățărare semnificativă propusă în a doua sa parte. Cei 5 kilometri de cățărare au o înclinație medie de 7,1%, cu maxime atingând chiar și 14%. Primii 30 de kilometri ai traseului sunt în mare parte plați, în timp ce după kilometrul 35, rutierii trebuie să gestioneze coborârea de pe platoul Gnadenwald înaintea finalului valonat înspre Innsbruck.
Tom Dumoulin este unul dintre cei doi mari favoriți ai cursei de astăzi. Campion mondial en-titre după succesul său de la Bergen de anul trecut, olandezul este un rutier cu experiență care a avut un an foarte bun, terminând pe locul secund atât în Giro d’Italia, cât și în Turul Franței. În fiecare dintre cele două Mari Tururi, Dumoulin a câștigat un contratimp individual, însă trebuie menționat că în Giro a câștigat etapa mai scurtă de debut a turului, în timp ce în contratimpul mai lung din etapa a 16-a a cedat în fața rivalului său cu care se va duela și la Innsbruck.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Acesta este Rohan Dennis, care la 28 de ani este un adevărat specialist al probelor contracronometru. Le-a câștigat pe ambele din Vuelta recent încheiată, devansândul pe Dumoulin cu 22 de secunde pe parcursul celor 34,2 kilometri din etapa a 16-a din Giro. Dennis este într-o formă sportivă foarte bună după participarea din Turul Spaniei, a evoluat foarte mult în ultimul sezon și va încerca să câștige pentru prima oară titlul mondial.
Cei doi cicliști au deja în palmares medaliile cucerite în proba de contratimp pe echipe, unde Dumoulin s-a clasat al doilea cu echipa Sunweb, în timp ce Dennis a contribuit la locul al treilea ocupat de BMC. Doar o secundă le-a separat pe cele două. Chiar dacă australianul a pierdut peste un minut jumate la ediția anterioară a campionatelor mondiale în fața lui Dumoulin, terminând cu al 8-lea timp, toate indiciile arată spre o potențială bătălie extrem de strânsă astăzi la Innsbruck.
Este greu de crezut că Dumoulin sau Dennis ar putea să rateze victoria sau cel puțin un loc pe podium, iar în cazul în care calculul hârtiei se respectă, numeroși rutieri se vor lupta pentru poziția a treia. Printre aceștia sunt Maximilian Schachmann – proaspăt medaliat cu aur în proba pe echipe cu Quick-Step – și Jonathan Castroviejo, dar și campionul european Victor Campenaerts și campionul mondial din 2015, Vasil Kiryienka.
Eurosport 1 și Eurosport 1 HD transmit cursa în direct începând de la ora 15:10.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02