2020 se anunță un an de referință în ciclismul mondial și din punct de vedere al luptei în etapele de sprint. Caleb Ewan a câștigat deja două etape în Turul Down Under, Fernando Gaviria și-a tăiat partea leului în Vuelta San Juan, unde a ieșit învingător în trei etape, iar Dylan Groenewegen a început perfect Turul Comunității Valenciene.
Etapa de azi a fost controlată în totalitate de Deceuninck-QuickStep, care a format un trenuleț perfect pentru campionul Olandei, Fabio Jakobsen. Acesta părea că a fost lansat ideal și că va obține victoria, dar Gronewegen a dezvoltat o viteză amețitoare pe final, depășindu-și compatriotul chiar pe linia de sosire.
"Am fost foarte puternici. Atât eu, cât și echipa. Le datorez victoria coechipierilor mei", a spus Groenewegen la final, după ce a adus primul succes al stagiunii pentru Jumbo-Visma. "E începutul sezonului, toți sprinterii sunt fresh și au picioare bune, așa că victoria e cu atât mai specială", a mai spus sprinterul olandez.
Ciclism
Filippo Ganna și-a apărat titlul mondial la contratimp! Italianul l-a învins greu pe Wout Van Aert
19/09/2021 LA 15:09

Volta a la Comunitat Valenciana: Dylan Groenewegen a câștigat etapa 1

Joi, Turul Comunității Valenciene ne rezervă runda a doua. Este una fără dificultăți majore, cele două cățărări repertoriate ale zilei fiind consemnate în prima jumătate a etapei. Totuși, finalul nu e unul pentru sprinteri, ultimul kilometru fiind într-o cățărare care îi favorizează pe puncheuri. Și avem o listă selectă de astfel de rutieri: Dan Martin, Dylan Teuns, Alejandro Valverde, Greg van Avermaet, Michal Kwiatkowski, Philippe Gilbert, Pello Bilbao sau chiar Tadej Pogacar.
Ciclism
Peter Sagan a câștigat Turul Slovaciei fără să câștige vreo etapă! Einhorn s-a impus în ultima rundă
19/09/2021 LA 13:02
Ciclism
Tragedie în lumea sportului! Fostul ciclist Chris Anker Sorensen și-a pierdut viața
19/09/2021 LA 05:06