2020 se anunță un an de referință în ciclismul mondial și din punct de vedere al luptei în etapele de sprint. Caleb Ewan a câștigat deja două etape în Turul Down Under, Fernando Gaviria și-a tăiat partea leului în Vuelta San Juan, unde a ieșit învingător în trei etape, iar Dylan Groenewegen a început perfect Turul Comunității Valenciene.
Etapa de azi a fost controlată în totalitate de Deceuninck-QuickStep, care a format un trenuleț perfect pentru campionul Olandei, Fabio Jakobsen. Acesta părea că a fost lansat ideal și că va obține victoria, dar Gronewegen a dezvoltat o viteză amețitoare pe final, depășindu-și compatriotul chiar pe linia de sosire.
"Am fost foarte puternici. Atât eu, cât și echipa. Le datorez victoria coechipierilor mei", a spus Groenewegen la final, după ce a adus primul succes al stagiunii pentru Jumbo-Visma. "E începutul sezonului, toți sprinterii sunt fresh și au picioare bune, așa că victoria e cu atât mai specială", a mai spus sprinterul olandez.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29

Volta a la Comunitat Valenciana: Dylan Groenewegen a câștigat etapa 1

Joi, Turul Comunității Valenciene ne rezervă runda a doua. Este una fără dificultăți majore, cele două cățărări repertoriate ale zilei fiind consemnate în prima jumătate a etapei. Totuși, finalul nu e unul pentru sprinteri, ultimul kilometru fiind într-o cățărare care îi favorizează pe puncheuri. Și avem o listă selectă de astfel de rutieri: Dan Martin, Dylan Teuns, Alejandro Valverde, Greg van Avermaet, Michal Kwiatkowski, Philippe Gilbert, Pello Bilbao sau chiar Tadej Pogacar.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02