De cinci ori câștigător al Turului Franței, Merckx a ajuns la 74 de ani. În ciuda problemelor la inimă (are montat un pacemaker), cel poreclit "Canibalul" - pentru modul în care îi surclasa pe rivali - obișnuiește să meargă în continuare pe bicicletă.
Din nefericire, o plimbare obișnuită pe două roți s-a transformat într-un accident serios, duminică. Merckx s-a lovit la cap, după ce a căzut de pe bicicletă. A fost transformat la spital, de urgență, dar spre norocul său starea e una stabilă.
"Am fost în contact în permanență cu soția lui, Claudine, toată noaptea. Acum Eddy e ok, e în afara oricărui pericol. Astăzi va fi supus la noi teste, asta mi-a spus", a dezvăluit bunul prieten al lui Merckx, Paul Van Himst, pentru Sporza.
Tour de France
Turul Franței 2023 va începe de la Bilbao! Va fi a 2-a oară când Țara Bascilor va găzdui startul
ACUM 20 ORE

Cine este Eddy Merckx

Merckx e considerat de mulți specialiști cel mai mare ciclist al tuturor timpurilor. A câștigat de cinci ori Turul Franței și de 5 ori Giro.
În perioada 1965-1977 s-a impus în nu mai puțin de 19 "clasice monument", fiind un rutier complet, cum rar se mai găsește azi în plutonul profesionist.
Până în 2017 el a lucrat împreună cu organizatorii Turului Franței, ASO, iar moștenirea lăsată de el a fost celebrată în ediția de anul acesta al Marii Bucle, când s-a plecat din Bruxelles.
Merckx nu este singurul fost mare ciclist spitalizat în această perioadă. Raymond Poulidor, care a devenit foarte popular ca urmare a faptului că termina mereu pe podium în Le Tour, dar nu reușea să câștige niciodată, are și el probleme medicale. Familia acestuia se pregătește de ce e mai rău, menționând public că "nu ne așteptăm la vești bune de la medici".
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
25/01/2022 LA 12:33
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
24/01/2022 LA 18:01