Ciclistul din Zărnești a lăsat în urmă frustrarea provocată de etapa de joi și s-a poziționat excelent în etapa de ieri, cu final pe un circuit urban, la Gorski Kotar.
Cu aproximativ 750 de metri înainte de finish, la o curbă pe partea stângă, Edi a căzut, în condițiile în care conducea plutonul și, judecând după adversarii avuți, era mare favorit în caz de un sprint masiv. Din nefericire, românul a căzut și, din câte se pare, el a fost agățat de rutierul din spatele său.
"Felicitări ciclistului de la Wibatech care m-a determinat să cad", a scris Edi pe Facebook.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Runda a fost câștigată de Dușan Rajovic (Adria Mobil), care i-a devansat pe Paolo Simion (Bardiani) și Heinrich Haussler (Bahrain). La general conduce Yevgeniy Gidich, însă ierarhia va fi dată peste cap astăzi, în etapa regină a Turului Croației.

Turul Croației : Dusan Rajovic a câștigat etapa a 4-a

Edi Grosu, supărat pe organizatori

Accidentul de ieri vine în contextul în care joi Edi Grosu a fost dezavantajat de organizatori. În semn de protest, el a și refuzat să poarte pe finalul cursei tricoul distinctiv de lider la general. Ce s-a întâmplat? Ne explică chiar rutierul de la Delko Marseille.
"Etapa a fost anulată, apoi neutralizată, într-un moment în care noi dețineam controlul alături de Michelton_Scott. Am fost opriți, moment în care echipele de WT, având mai multe mașini mici la dispoziție, și convenindu-le situația, pentru că se aflau în dificultate, au plecat direct către restartul etapei. Restul echipelor au fost nevoite să aștepte autocarele care se aflau deja la sosire.
Când am ajuns în autocar am fost anuntați că startul este dat la ora 16:20. GPS-ul nostru indicând sosire la ora 16:27. Au mai amânat puțin startul, care a fost dat la exact 10 minute după sosirea noastră la punctul de start. Am fost surprins când am văzut că majoritatea echipelor au făcut roller înainte de start. Noi doar ce ajunsesem acolo.
Am gresit tactic, pentru că nu trebuia să atac și nici să-l urmez pe Yates în momentul atacului său, dar mă simțeam ok. Cu siguranță și faptul că am stat 2h+ fără a face nimic m-a afectat pe ultima ascensiune, atunci când picioarele mele efectiv au explodat. Nu a fost fair din partea organizatorilor. Dacă era o cursă de o zi, înțelegeam decizia, dar mai având 3 etape la dispoziție, o decizie luată trebuie respectată până la final", a scris Grosu pe pagina sa de Facebook.
Astăzi, în direct la Eurosport2, are loc etapa a 5-a, între Rabac și Platak. Este o etapă montană, cu o cățărare de categorie specială și una de categoria întâi (14 kilometru cu 5,8% pantă medie), chiar la final.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02