Triplul campion național Eduard Grosu va concura începând cu 2019 pentru echipa pro-continentală Delko-Marseille Provence KTM. Anunțul a fost făcut de către echipă sâmbătă seara. Grosu va avea un rol de sprinter în cadrul formației franceze.
„Sunt fericit că am ales echipa Delko-Marseille Provence KTM. După 5 sezoane petrecute la Nippo-Vini Fantini m-am gândit că este momentul pentru o schimbare. Sunt foarte motivat și îmi doresc să câștig cât mai multe curse cu Delko-Marseille Provence KTM. Mai mult, cursele franceze mi se potrivesc și cred că echipa are rutieri foarte buni care mă pot lansa în sprinturi. Sunt entuziasmat să mă alătur ei și să cunosc stafful și colegii în această nouă aventură,” a declarat Grosu, glumind că speră să învețe cât mai repede și franceza.
Românul a avut un sezon remarcabil în acest an, câștigând trei etape în turul Qinghai Lake înainte de a suferi un accident înaintea ultimei etape. Grosu a câștigat și o etapă în Turul Croației, alături de tricoul pe puncte al competiției, și a devenit campion național la contratimp și șosea în luna iunie.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
La Vuelta
Între timp, ultimul Mare Tur al anului continuă astăzi pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD cu o etapă extrem de importantă. Transmisiunea începe la ora 13:00, când rutierii de clasament general se vor lupta de-a lungul a 200,8 kilometri. Cățărări de categoria 1, 3 și 2 îi duc pe cicliști spre un final extrem de dificil - cățărarea specială Alto de la Covatilla (9,8 kilometri la 7,1% înclinație).
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02