Jurnaliștii de la Cycling News au analizat situația lui Egan Bernal după ce acesta a declarat forfait Turului Franței. Potrivit acestora, dacă sănătatea îi va permite, columbianul va mai parcurge un mare tur în acest an, dar rămâne de văzut ce alegere va urma să facă.
În acest moment, Bernal se află la Monaco, la una dintre bazele echipei Ineos, unde se recuperează după oboseala din Turul Franței și este supus investigațiilor și tratamentelor pentru problemele la spate, care se pare că au fost principala cauză a evoluției sale sub așteptări în Marea Buclă. Orice decizie privind întoarcerea la curse în 2020 depinde de rezultatele controalelor medicale complete.
Bernal a declarat înainte de reluarea competițiilor că o eventuală participare a sa în Vuelta ar fi posibilă, în funcție de rezultatul obținut în Turul Franței. Cum acesta a fost unul dezastruos, șansele ca Bernal să meargă în Vuelta sunt mai mari acum. Totuși, dacă situația sa medicală nu va fi una stabilă 100%, iar aventura în Vuelta ar risca să se încheie la fel ca și cea din Le Tour, atunci columbianul ar putea prefera să meargă în clasicele din Ardeni, care vor avea loc în aceeași perioadă cu ultimul mare tur al anului.
Turul Spaniei
Richard Carapaz s-a impus în etapa a 12-a din Vuelta, după un atac superb dat în ultimii kilometri
01/09/2022 LA 15:24
Mai mult, după ce a părăsit Turul Franței, Bernal a început să fie curtat și de organizatorii Giro, astfel că dacă va fi sănătos, opțiunile columbianului sunt multiple în încercarea de a salva acest sezon, după ce principalul obiectiv a fost ratat lamentabil.
https://i.eurosport.com/2020/09/13/2886154.jpg

Ce va alege Egan Bernal: Giro sau Vuelta?

Atât organizatorii Giro, cât și cei ai Vueltei își doresc ca Bernal să facă parte din echipa Ineos pentru întrecerile respective, fiind conștienți că interesul ar fi mult mai mare cu un fost câștigător al Turului Franței la start.
Giro d'Italia va începe sâmbătă, 3 octombrie, iar perioada de recuperare a columbianului va fi astfel mai mică dacă va opta să meargă acolo. Chiar și așa, directorul acestei competiții, Mauro Vegni, speră că Bernal va fi prezent la start, pentru a-l ajuta pe Geraint Thomas în lupta pentru tricoul roz.
"Mă bucur că îl avem pe Thomas la Giro d’Italia. A câștigat Turul Franței în urmă cu doi ani, a fost al doilea anul trecut și a arătat că este în formă în Tirreno-Adriatico. Dacă reușește să aibă și o companie de lux, atunci va fi și mai bine.", a declarat Vegni pentru o televiziune italiană.
Fiind întrebat despre posibilitatea ca Bernal să meargă în Giro, Vegni a declarat: "Dacă nu ai obținut un rezultat pozitiv în cea mai importantă cursă, atunci trebuie să vizezi alte obiective, altfel sezonul ar fi unul ratat."
Și directorul Vuelta, Javier Guillen, ar dori ca Bernal să se alăture lui Chris Froome în ultimul mare tur ciclist din acest an.
"Are opțiuni diferite, dar vrem ca Bernal să meargă pe Vuelta. Avem trei etape mai puțin anul acesta și asta ne poate ajuta psihologic. Ne dorim întotdeauna cei mai buni rutieri și așa că sperăm să-i putem avea pe Froome și Bernal la Vuelta.", a declarat Guillen pentru Marca.
https://i.eurosport.com/2020/09/18/2889442.jpg

Richard Carapaz va merge sigur în Vuelta

Ecuadorianul echipei Ineos își planificase pregătirea acestui sezon astfel încât să atingă forma maximă la începutul Giro, acolo unde ar fi avut ca obiectiv apărarea tricoului roz câștigat anul trecut.
Planurile lui Carapaz au fost însă schimbate din mers și el a fost selectat de Dave Brailsford pentru Turul Franței, asta după ce s-a renunțat la Chris Froome și Geraint Thomas.
În Marea Buclă, Carapaz a arătat o bună dispoziție, mai ales după abandonul lui Bernal. Ecuadorianul a plecat în evadare în etapa "regină", fiind însă prins pe ultima cățărare, dar apoi a mers până la final a doua zi și i-a făcut cadou victoria coechipierului său Michal Kwiatkowski. Forma bună arătată de ecuadorian în Franța, dar și perioada suficientă pentru refacere până la startul Vueltei indică faptul că acesta va participa și la ultimul mare tur al anului.
Conducătorii celor de la Ineos nu au confirmat încă prezența lui Carapaz în Vuelta, dar sursele jurnaliștilor de la Cycling News, susțin că rutierul sud american va fi la startul competiției care va începe pe 20 octombrie, la Irun (Țara Bascilor).
Chiar dacă la prima vedere scopul lui Carapaz în Vuelta va fi să îl ajute pe Froome să își treacă un alt mare tur în palmares, lucrurile s-ar putea schimba. Froome nu a arătat o formă deloc bună în Tirreno-Adriatico, iar Carapaz ar putea fi o soluție alternativă foarte bună în lupta pentru tricoul roșu. Dar dacă și Bernal va merge în Vuelta, atunci lucrurile vor fi și mai complicate pentru Ineos în ceea ce privește alegerea liderului pentru această competiție.
Până atunci, Richard Carapaz se concentrează pe contratimpul individual de astăzi dn Turul Franței, unde un rezultat bun iar aduce tricoul alb cu buline roșii. Ecuadorianul conduce în clasamentul cățărătorilor, dar avansul său este unul mic, doar 2 puncte peste Tadej Pogacar și 7 peste Primoz Roglic, liderul clasamentului general.
Turul Spaniei
Richard Carapaz, convins că poate câștiga Vuelta! Cu cine crede că se va bate pentru tricoul roșu
23/08/2022 LA 10:40
Turul Spaniei
Carapaz va pleca de la Ineos și va semna cu Education Easy Post! Motivul din spatele deciziei
20/08/2022 LA 12:37