Ciclism

Egan Bernal e gata de cursele oficiale. Ce spune antrenorul despre forma sa

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Egan Bernal (Ineos)

Credit imagine: Imago

DeNicu Savin
23/07/2020 la 13:09

Câștigătorul din Turul Franței de anul trecut, columbianul Egan Bernal, a revenit de curând în Europa și este gata pentru cursele premergătoare ale "Marii Bucle" de anul acesta. Antrenorul său de la Ineos, Xabi Artetxe, a declarat că rutierul este deja într-o formă bună, chiar dacă mai sunt puține zile până la prima cursă oficială. Columbianul va lua startul pe 1 august la Tour d'Occitanie.

Bernal se află în Andorra în aceste zile, acolo unde se pregătește intens pentru cursele din perioada următoare care vor reprezenta cel mai important test înaintea Turului Franței, programat să înceapă la Nice, pe 29 august.

Antrenorul său a oferit un interviu jurnaliștilor de la Cyclingnews în care a vorbit despre obiectivele rutierul columbian în perioada următoare, despre forma sa din acest moment, dar și despre situația internă de la Ineos.

Tour de France

"Sunt plătit să concurez pentru Ineos, nu pentru Egan Bernal!". Planul pentru Turul Franţei

20/07/2020 LA 10:50

Artetxe: "Pe Froome l-a ajutat pauza"

"Va fi fără îndoială un an ciudat pentru rutieri, așa cum a fost și până acum. A fost complicat, deoarece la începutul tuturor acestor lucruri a existat multă incertitudine cu privire la momentul în care vor începe din nou cursele și această incertitudine a continuat foarte mult.", a spus Xabi Artetxe.

"Din fericire, până la urmă a fost încropit un calendar. Cred că ceea ce au făcut rutierii în perioada mare de pauză va avea un efect major asupra modului în care ei vor performa în lunile următoare", a adăugat antrenorul iberic.

"În același timp, cei care au fost accidentați sau au avut nevoie de o perioadă de recuperare pot beneficia de această întârziere lungă, cum este cazul lui Chris Froome sau a altor rutieri. Deci, va fi interesant și vom vedea cum toate aceste lucruri i-au afectat pe sportivi. De fapt, cred că vom vedea câteva surprize mari. În primul rând, deoarece condițiile de cursă sunt diferite, iar perioada de desfășurare a fiecărei curse este diferită față de alți ani."

Artetxe: "Bernal este deja într-o formă bună"

Pentru a pregăti Turul Franței, Egan Bernal va avea un program foarte încărcat în prima jumătatea a lunii august. Rutierul va concura în 12 din primele 16 zile din luna augut, în trei curse: Tour d'Occitanie (1-4 august), Tour de l'Ain (7-9 august) și Criterium Dauphine (12-16 august).

Artetxe a explicat că scopul acestor competiții atât de dense este acela de a antrena capacitatea de efort a rutierului la un nivel mai mic de altitudine, conbinându-se astfel cu antrenamentele de la altitudine mare efectuate în Andorra în această săptămână.

De asemenea, antrenorul a subliniat că nu câștigarea acestor competiții este importantă, ci pregătirea pentru obiectivul principal, care este tricoul galben în Turul Franței: "Dacă câștigă, nu aș fi surprins, pentru că Egan este deja în formă foarte bună. Dar nu acesta este obiectivul pentru care mergem acolo; obiectivul este să ajungem la 100% la începutul Turului Franței".

Bernal e relaxat privind situația de la Ineos

În interviul acordat, antrenorul lui Bernal a abordat și subiectul delicat din interiorul echipei Ineos cu privire la cine va fi liderul ei în Turul Franței. Acesta a declarat că a încercat să se asigure că rutierul a ignorat speculațiile din mass-media și s-a concentrat doar la pregătire.

"Nu contează care este palmaresul tău dacă nu ajungi la tur la 100% din forma ta. În cazul lui Egan, oamenii cu care lucrează cel mai îndeaproape în echipă l-au îndemnat să rămână calm, să-și facă treaba - care este să se antreneze bine și să se recupereze bine - și să nu intre în toată acea dezbatere. Istoria ne spune că cel mai puternic ciclist câștigă Turul, iar dacă Egan este cel mai puternic, cred că șansele să câștige Turul în acest an sunt foarte mari.", a încheiat antrenorul columbianului.

Ciclism

Anunțul momentului în ciclism! Ce nume mare ar putea lipsi din Turul Franței

16/07/2020 LA 17:44
Ciclism

Rutierii columbieni ajung duminică în Europa cu un zbor special. Anunțul Guvernului

16/07/2020 LA 15:00
Subiecte asemănătoare
CiclismChristopher FroomeEgan Bernal
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol