În timpul unui antrenament în luna ianuarie, Bernal s-a izbit frontal de un tir oprit pe șosea și a ajuns la terapie intensivă. Coliziunea a fost violentă, iar urmările dintre cele mai grave.
Columbianul a suferit 3 intervenții chirurgicale: una la tibie, unal la rotulă și alta la coloana vertebrală, aceasta din urmă fiind cea mai complicată, rutierul suferind un traumatism toracic, cu fracturi la mai multe vertebre. În plus, rutierului i-a fost afectat și un plămân, străpuns probabil de o coastă ruptă. Intervențiile chirurgicale s-au finalizat cu succes la data respectivă, dar sportivul a rămas la terapie intensivă pentru alte 72 de ore.
După câteva zile, el a declarat că a fost foarte aprope de a-și pierde viața. "Am avut șanse de 95% să devin paraplegic și aproape să-mi pierd viața făcând ceea ce îmi place cel mai mult să fac.Astăzi vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu, tuturor specialiștilor de la Clínica Universidad de La Sabana, pentru că au făcut imposibilul, familiei mele, prietenilor", a declarat columbianul la vremea respectivă.
Turul Italiei
Alessandro Covi a câștigat etapa 20 din Giro! Carapaz a pierdut tricoul roz în fața lui Hindley
ACUM 11 ORE

Egan Bernal: "Cea mai fericită zi din viața mea"

Dar rutierul în vârstă de 25 de ani, de la Ineos Grenadiers, a trecut peste acel calvar. El a postat o fotografie cu el pe biclicletă, însoțită și de un mesaj: "Cea mai fericită zi din viața mea."
Bernal a suferit o a doua intervenție chirurgicală la coloană în februarie. "După două luni și 20 de oase rupte, iată-mă și vreau mai mult! Ne vedem pe șosele", a mai scris pe Instagram.
Bernal este campion în exercițiu în Giro d'Italia, iar în 2019 a devenit primul columbian care a câștigat Turul Franței.
Turul Italiei
Bătălie amânată la vârf în Turul Italiei, pentru Cima Coppi. Koen Bouwman, învingătorul zilei
IERI LA 15:37
Turul Italiei
"Mikel Landa, descătușat!". Spaniolul amenință că va ataca tricoul roz, în Giro. Ce șanse are
IERI LA 09:24