Ciclistul columbian Egan Bernal, câştigătorul Turului Franţei în 2019, se pregăteşte să revină în competiţie, la trei luni după un grav accident care putea să-l coste viaţa.
Singurul rutier sud-american învingător în Marea Buclă, s-a lovit violent de spatele unui autobuz, care a oprit brusc în localitatea Gachancipa, la aproape 30 de kilometri nord de Bogota, în timp ce se antrena alături de câţiva coechipieri, pe 24 ianuarie.
Bernal s-a ales cu numeroase fracturi şi a suferit cinci intervenţii chirurgicale la coloana vertebrală, la gamba dreaptă şi la mâna dreaptă.
Ciclism
Cât ghinion! Biniam Girmay s-a retras din Giro, după ce dopul de la șampanie i-a sărit în ochi
ACUM O ORĂ
Ciclistul columbian a declarat ulterior că a avut "95 la sută şanse să devină paraplegic" şi a fost la un pas să-şi "piardă viaţa".

Egan Bernal este pregătit să ia parte din nou la curse în aproximativ patru săptămâni

Medicul lui Bernal, Gustavo Uriza, a precizat miercuri, într-o videoconferinţă organizată de Academia Naţională de Medicină din Columbia, că rănile acestuia s-au vindecat bine, iar ciclistul este pregătit să ia parte din nou la curse în aproximativ patru săptămâni.
Egan Bernal intenţionează să revină în Europa, în următoarele zile, pentru a-şi relua antrenamentele alături de echipa sa, Ineos.
Sursa: Agerpres
Turul Italiei
Incredibil: Girmay s-a lovit cu dopul de șampanie în ochi și a fost dus la spital. Giro, în pericol
ACUM 5 ORE
Turul Italiei
Rezumatul etapei a 10-a în Turul Italiei, încheiată cu succesul unui rutier din Eritreea
ACUM 16 ORE