Egan Bernal s-a impus în prima sa cursă de o zi a carierei joi, cu un atac impresionant pe Oropa. În trecut, Gran Piemonte era o cursă deluroasă, în care rutierii de clasice erau avantajați. Dovadă în acest sens victoria obținută anul trecut de Sonny Colbrelli, un rutier cu punch, dar care nu are vreo șansă în momentul în care are în față o cățărare mai lungă de 3-4 kilometri.
În 2019, organizatorii au schimbat total profilul cursei, introducând cățărarea de pe Nelva, înainte de finalul la altitudine, pe Oropa. O cățărare celebră, scena memorabilei reveniri a regretatului Marco Pantani, în Giro 2019.

Egan Bernal, fără rival în Gran Piemonte

Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
ACUM 17 ORE
Ca atare, cursa s-a transformat într-o cursă potrivită cățărătorilor puternici, iar Ineos a fost la înălțime. Britanicii au avut la dispoziție nu mai puțin de 5 rutieri înainte de ultimele două cățărări, astfel că au putut controla excelent cursa.
Cu mai puțin de doi kilometri înainte de final, Bernal, câștigătorul Turului Franței de anul acesta, a atacat dintr-un grup de 7 și nimeni nu a găsit răspunsul pentru a-l stopa din drumul spre victorie. Mai mult, din grupul de 4 care l-a urmat, Ivan Sosa, ultimul rămas din trenulețul Ineos, a sprintat pentru locul secund. Podiumul a fost completat de Nans Peters (AG2R LA Mondiale), un rutier cu un 2019 impresionant (a câștigat etapă în Giro).
E grozav să câștig aici. Am parcurs mulți kilometri în Italia în ultimii doi ani, dar nu am obținut vreo victorie. Să câștig pe Oropa, o cățărare unde s-a impus și Pantani e incredibil, sunt extrem de emoționat | Egan Bernal.

Gran Piemonte 2019: Victorie pentru Egan Bernal

Pentru rutierul Ineos urmează ultima mare cursă a sezonului, Il Lombarida, care va fi transmisă pe Eurosport sâmbătă. Totuși, câștigătorul Turului Franței nu se consideră un mare favorit, conștient că Valverde, Roglic, Nibali sau Woods au prima șansă la victorie.
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
IERI LA 18:01
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29