Astăzi ar fi trebuit să aibă loc cea mai lungă etapă din Giro 2020, traseul dintre Morbegno și Asti măsurând 258 de kilometri. Întrucât aceasta venea la numai o zi după , una foarte solicitantă, rutierii le-au cerut organizatorilor să scurteze traseul, amenințând că în caz contrar vor boicota desfășurarea etapei.
Conform jurnaliștilor de la Cycling News, azi noapte s-au purtat discuții până târziu între organizatori și rutieri și până la urmă doleanța sportivilor a fost acceptată. Astfel, primii 100 de kilometri ai etapei de azi vor fi parcurși de rutieri în autocarele echipelor.
Rutierii s-au plâns de planificarea unei etape atât de lungi aproape de finalul unei curse extenuante de 3 săptămâni și până la urmă organizatorii au cedat și au decis scurtarea acesteia. Astfel, noul start de etapă va avea loc din Saronno sau Lainate, ambele localități fiind situate la nord de Milano.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Fanii ciclismului și-au manifestat mai mereu dezamăgirea că nu există atacuri mai dese din partea rutierilor, iar cursele devin din ce în ce mai plictisitoare. Ei bine, sportivi se apără spunând că acest lucru e din cauza epuizării, etapele din marile tururi fiind din ce în ce mai lungi și mai solicitante, astfel că de cele mai multe ori aceștia nu mai au forța fizică pentru a mai ataca pe unele cățărări, mulțumindu-se să rămână într-un anume grup.
Cu câteva zile în urmă, după etapa a 16-a din Giro, Jacopo Guarnieri (Groupama FDJ) a explicat într-o postare pe contul personal de Twitter "chinul" la care sunt supuși rutierii în acest Giro: "Deci, pe scurt, 1 oră jumate cu autobuzul în această dimineață , 6 ore jumate cu bicicleta, iar apoi încă 2 ore jumate cu autobuzul. Cel puțin aveți o idee de ce nu facem "artificii" de la km 0."
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02