Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Scene groaznice în Etoile de Besseges! Etapa a 2-a a fost anulată din cauza unei căzături cumplite

Nicu Savin

Actualizat 02/02/2023 la 20:35 GMT+2

Etapa a 2-a din Etoile de Besseges a fost neutralizată de comisari cu 22 de kilometri înainte de finish, după ce o mare parte din pluton a fost implicată într-o căzătură oribilă. Valentin Ferron a fost aproape de o accidentare cumplită, rămânând atârnat pe un pod, cu riscul de a cădea în gol de la o distanță semnificativă.

Etapa a 2-a din Etoile de Besseges a fost neutralizată, din cauza unei căzături oribile

În această săptămână au loc 3 curse importante în ciclismul mondial. Una dinte ele Etoile de Besseges, desfășurată pe teritoriul Franței. Din păcate, etapa a 2-a nu a putut fi dusă la final din cauza unei căzături cumplite, care a implicat o mare parte din pluton.
picture

Căzătura care a generat neutralizarea etapei a 2-a din Etoile de Besseges

Când mai erau 22 de kilometri până la linia de sosire, câțiva rutieri au căzut pe un pod îngust, iar cei veniți din spate s-au prăbușit și ei, creându-se un haos de nedescris. Deși e clar că mulți cicliști au suferit răni severe, cel mai în pericol a fost Valentin Ferron (TotalEnergies). Acesta a rămas atârnat de pod, chinuindu-se să nu cadă în gol (imaginile arată că distanța nu era foarte mare, dar o căzătură ar fi putut duce la o accidentare gravă).

Etapa a 2-a din Etoile de Besseges a fost neutralizată când mai erau 22 de kilometri

Văzând imaginele terifiante, oficialii cursei le-au transmis tuturor rutierilor să se oprească și au decis imediat neutralizarea etapei. Astfel, runda a 2-a nu va avea un câștigător, iar clasamentul general va rămâne același ca după prima etapă.
Arnaud De Lie (Lotto Dstny) s-a impus în prima rundă, învingându-i la un sprint redus pe Mads Pedersen (Trek Segafredo) și Benoit Cosnfroy (AG2R). Astfel, belgianul va purta tricoul de lider și în etapa a 3-a, care măsoară 170 de kilometri și va avea startul și sosirea în localitatea Besseges. Pe traseu sunt 4 ascensiuni, nu foarte dificile, dar va fi un teren propice pentru cățărători să facă diferența.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo