Ediţia 102 a Turului Franţei este una dintre competiţiile reprezentative, care beneficiază de ample transmisiuni pe Eurosport, completate de comentariul celor mai buni experţi în ciclism. Fanii pot urmări transmisiuni în direct pe TV şi Eurosport Player, dar şi magazine dedicate, cum ar fi ‘Turul Franţei Azi’ şi ‘Turul lui LeMond’ prezentat de triplul câştigător al Turului Franţei, Greg LeMond.
Trei întrebări le-au fost adresate experţilor din nouă ţări cu tradiţie în ciclism. Printre aceştia se numără legendarul Greg LeMond (SUA), Sean Kelly (Irlanda) – fost numărul 1 mondial, Richard Virenque (Franţa) – câştigător de şapte ori al tricoului cu buline, Juan Antonio Flecha (Spania) – fost rutier la Sky, dar şi Riccardo Magrini şi Salvo Aiello (Italia), Karsten Migels (Germania), Dariusz Baranowski (Polonia), Arild Eriksen (Norvegia), Eduardo Chozas (Spania) şi Karsten Kroon (Olanda).
Cine va câştiga Turul Franţei în 2015?
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
- 50% dintre experţii Eurosport consideră că Alberto Contador (Spania, Tinkoff-Saxo) va câştiga tricoul galben, devansâdu-i pe Nairo Quintana (Columbia, Movistar) şi Chris Froome (Marea Britanie, Sky), fiecare dintre ei fiind votat în proporţie de 25%.
- 60% dintre experţii Eurosport se aşteaptă ca podiumul să fie împărţit de Contador, Quintana şi Froome. Vincenzo Nibali (Italia, Astana) – câştigător în 2014 – şi Thibaut Pinot (Franţa, FDJ) sunt singurii rutieri consideraţi cu potenţial să se claseze pe podium.
Kelly a declarat: “În acest moment, este dificil să spun cine este favorit, însă – dacă ar fi să mă gândesc la cineva acum – aş spune că acela este Contador pentru felul în care simte bicicleta, forma fizică în care se află şi felul în care se descurcă în probele contratimp. Dar este extrem de dificil de anticipat, din cauza a ceea ce se poate întâmpla în prima săptămână. Trebuie luat în considerare startul din Olanda şi terenul pe care trebuie să meargă, vremea rea de care ar putea avea parte, cu ploaie şi vânt.”
Flecha a confirmat: “Pare să se fi recuperat după Giro şi cred că poate evolua chiar bine de această dată”. Virenque, Magrini, Aiello şi Baranowski l-au desemnat favorit tot pe Contador pentru felul în care abordează Marile Tururi şi motivaţia puternică de a câştiga Giro şi Turul Franţei în acelaşi an.
LeMond a adăugat: “Este cel mai puternic Tur al Franţei din ultimii 30 de ani, dar cred că favorit este Nairo Quintana. În principal pentru că este cel mai talentat rutier din ultimii 20 de ani. Nu termini pe locul doi la prima ta participare în Tur şi în anul următor câştigi Giro decât dacă ai un talent deosebit, înnăscut”. Migels este de aceeaşi părere: “Traseul Turului Franţei din acest an îl favorizează pe Quintana. Are doar un contratimp individual şi unul pe echipe, deci nu o să piardă prea mult timp. Toate etapele de munte i se potrivesc perfect”.
Kroon a comentat: “Mi-ar plăcea să câştige Contador cu un atac puternic într-o etapă de munte, tocmai pentru că în ultimul timp nu mai vedem des aşa ceva. Dar cred că efortul depus la Giro îşi va spune cuvântul în a doua săptămână şi va fi mai obosit în comparaţie cu ceilalţi trei adversari importanţi (Froome, Nibali, Quintana). Cred că va câştiga Froome dacă reuşeşte să treacă de prima săptămână”.
Va reuşi oare învingătorul din 2013 să repete performanţa în 2015? Aceeaşi convingere o are şi Eriksen: “Froome a demonstrat că este într-o formă foarte bună înainte de Tur şi este, fără îndoială, unul dintre cei mai buni ciclişti din lume”.
Cine ar putea să producă surpriza în Turul Franţei 2015?
Romain Bardet (Franţa, AG2R-La Mondiale) şi Thibaut Pinot (Franţa, FDJ) sunt cele două nume cel mai des menţionate. ”Bardet este foarte puternic în cursele pe etape”, a declarat Baranowski. “A încheiat Turul pe locul 6 anul trecut şi, de atunci, a avut multe evoluţii foarte bune”, a adăugat Virenque.
Tejay van Garderen (SUA, BMC Racing), Warren Barguil (Franţa, Giant–Alpecin) şi Tim Wellens (Belgia, Lotto-Soudal) apar şi ei pe lista celor capabili să producă o mare surpriză. “Wellens a demonstrat că este foarte bun în fazele de atac din diverse curse din prima parte a acestui sezon, este un ciclist extrem de talentat şi cred că este pregătit să confirme în Tur”, a spus Flecha.
Cine ar putea fi revelaţia sezonului 2015?
Julian Alaphilippe (Franţa, Etixx–Quick Step) a fost votat de 40% dintre experţii Eurosport. Virenque, Flecha şi Baranowski consideră că acesta este deja revelaţia sezonului: este foarte tânăr, are doar 23 de ani, este talentat, a avut evoluţii foarte bune la Flèche Wallonne şi Liège-Bastogne-Liège şi s-a clasat pe locul doi în Turul Californiei.
Care este părerea ta? Tweet @eurosport. Urmăreşte Eurosport şi vezi cine va câştiga tricoul galben în 2015!
Eurosport transmite toate cele trei Mari Tururi la ciclism, dar şi cele mai importante curse de o zi şi cele pe etape, oferind anual fanilor un total de 1.800 de ore pe transmisiuni TV pe Eurosport şi Eurosport 2. În acest an, pasionaţii de ciclism nu vor rata nici un moment din Tur pe Eurosport Player, care oferă transmisiuni neîntrerupte şi şapte canale bonus. Nou pentru ediţia din 2015: feedul internaţional, cel de la linia de finiş, precum şi acces la cinci camere montate la bordul motocicletelor.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02