Fabio Jakobsen a suferit un accident teribil la finish-ul primei etape din Turul Poloniei, în urma căruia a fost indus în comă de medicii unui spital din Katowice. Rutierul și-a revenit la finalul săptămânii trecute, iar astăzi a fost trasferat în țara natală, unde urmează să continue recuperarea la un spital din Leiden.
Medicul echipei sale a oferit câteva declarații despre stareade sănătate a rutierului și a spus că nu se pune problema ca acesta să fie nevoit să se retragă din ciclism.

Fabio Jakobsen a ieșit din coma indusă, după 2 zile

Credit imagine: Getty Images

Turul Spaniei
Primoz Roglic a încheiat en-fanfare Vuelta 2021! Slovenul s-a impus la contratimpul din ultima etapă
05/09/2021 LA 18:30

Yvan Vanmol: "Aceasta este o minune"

"Toată lumea a văzut cât de grav a fost accidentul. Dacă vedem acum că Fabio este din nou mobil, că se poate ridica din nou, că nu are fracturi la membrele inferioare, da: putem să discutăm despre un miracol.", a declarat medicul de la Quick-Step.
Nu toate informațiile venite săptămâna trecută din Polonia au fost adevărate. S-a vorbit foarte mult despre rănile suferite de rutier și unele surse au menționat că sportivul a fost la un pas de moarte întrucât intubarea a fost foarte dificilă. Yvan Vanmol a făcut lumină asupra acestor zvonuri: "Nu este deloc adevărat. Imediat după căzătură, Fabio a fost intubat, dar căile nu au fost spulberate. Momentan, vorbirea nu este posibilă, dar Fabio înțelege și înțelege totul."
Jakobsen a căzut la o viteză de peste 80 de km/oră, iar faptul că nu a suferit rupturi ale membrelor este o mare uimire pentru foarte multă lume.
Yvan Vanmol: "Picioarele nu i-au fost deteriorate. Există o fractură la degetul mare și la maxilarul superior și inferior. O explicație este că oasele sprinterilor sunt în orice caz mult mai puternice decât cele ale altor rutieri. Dacă i se întâmpla unui cățărător spre exemplu, cu siguranță ar fi fost o poveste diferită, ar fi fost mult mai rău."
https://i.eurosport.com/2020/08/05/2860524.png

Yvan Vanmol: "Am foarte puține îndoieli că va reveni"

Medicul a admis că rutierul și-a piedut toți dinții, așa cum anunța și directorul echipei Patrick Lefevere cu câteva zile în urmă, dar acesta a spus că asta nu reprezintă o mare problemă și va avea repercursiuni pe viitor: "Sinusurile sale sunt intacte, la fel și soclurile ochilor. Nu are leziuni la nivelul creierului și este pe deplin mobil. Cea mai mare pagubă a fost făcută la dinții lui, pe care i-a pierdut. Dar chirurgia estetică a progresat atât de mult în ultimii ani, încât bănuiesc că urmele acelei căderi abia vor fi vizibile mai târziu."
Yvan Vanmol a spus că rutierul își amintește tot ce s-a întâmplat până aproape de finish și că acum conștientizează de drama pe lângă care a trecut. Medicul s-a ferit să precizeze cât timp va dure recuperarea, dar a dat asigurări că Jakobsen se va întoarce la ciclism.
"Nu, nu voi face nicio declarație cu privire la termene. Dar dacă mă întrebați dacă Jakobsen va reveni în competiții, am foarte puține îndoieli în acest sens.", a încheiat Vanmol.
Turul Spaniei
Rezumatul etapei a 8-a din Turul Spaniei
21/08/2021 LA 17:04
Ciclism
Uluitorul Fabio Jakobsen! O nouă victorie pentru olandezul de 24 de ani, în Vuelta
21/08/2021 LA 15:45